Beitnere no JKP aģitējusi par koalīciju ar Saskaņu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Dagmāra Betnere, kas tagad iestājusies Jura Juraša un Jutas Strīķes Jaunajā konservatīvajā partijā (JKP), savulaik aģitējusi Nacionālās apvienības vadību Jūrmalas domē veidot kopīgu koalīciju Saskaņu. Daudziem šāda politiķes rīcība rada bažas, ka arī tagad JKP varētu pieļaut Saskaņas iekļaušanu valdošajā koalīcijā. Nacionālā apvienība esot strikti noraidījusi šo piedāvājumu, pēc kā sarunas pārtrūkušas.

Pati Beitnere, kas Jūrmalas domē ievēlēta no Tev,Jūrmalai saraksta, neuzskata, ka nacionālo partiju sadarbība ar Saskaņu ir neiespējama.

«Tā nebija mana ideja. Visi meklēja, kā varētu nogāzt [Jūrmalas mēru Gati] Truksni,» sev par attaisnojumu min Beitnere, uzsverot, ka nav bijusi sarunu vedēja. Taču tieši viņa Nacionālās līdzpriekšsēdētājam Raivim Dzintaram jautājusi, kāda ir partijas nostāja šajā jautājumā. «Partijai tobrīd likās svarīgi nogāzt Truksni. Un es jautāju, kāds ir partijas uzstādījums. [Raivis} Dzintars teica – nekādā gadījumā,» sarunu ar Nacionālās apvienības vadību atstāsta Beitnere.

Kā attaisnojumu savai rīcībai viņa min to, ka paudusi protestu pret Zaļo un zemnieku koalīciju, kur ir Elizabete Krivcova. «To medijiem vajadzēja vairāk izmantot. Kāpēc Zaļie un zemnieki nepauda savu pozīciju par to, ka Krivcova ņēma dalību dokumentālā filmā, kur viņa apmelo Latviju. Opozīcija pauda savu nostāju, ka mēs nosodām. Viņi nenorobežojās no tā. Un tas vienkārši rāda, ka šādi savienojumi un koalīcijas vienkārši nav iespējamas. Zaļie un zemnieki vēl nav savu pateikuši. Jūs varētu viņiem pajautāt, kāpēc Truksnis ar savu koalīciju nenorobežojās no tā, ko dara Elizabete Krivcova, kura katru gadu ir Drošības policijas ziņojumos. Un īpaši šajā gadā. Kā juriste būdama, viņa nevis veicina, lai cilvēki labāk integrētos Latvijā, bet gluži pretēji. Tas, es domāju, ir darbs pret Latviju,» pauž Beitnere.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu