Vietas, ko parasti aizmirstam iztīrīt automašīnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saudzīgs atgādinājums no Turtle Wax par jūsu spēkrata apgabaliem, kuros tīrība tiek uzturēta retāk nekā citos.

Lai kā mums censtos uztiept domu par automašīnu koplietošanu (un dažkārt tā nemaz nav zemē metama), personīgais auto ir mūsu privātā telpa. Mēs tajā ēdam, dzeram, snaužam, izšļakstām kafiju, pievazājam ar dubļiem no netīriem apaviem, īsāk sakot piepildām šo metāla, stikla un plastmasas burbuli ap sevi ar neveselīgām substancēm. Protams, ka lāgu lāgiem tās tiek likvidētas ar putekļu sūcēja un mitro salvešu palīdzību, taču laika trūkuma un slinkuma dēļ dažas automašīnas daļas paliek aizmirstas. Kopā ar Turtle Wax oficiālo izplatītāju Getz Nordic atminēsimies dažas no tām.

Bagāžnieks

Nu jā – tajā parasti neviens nesēž, izņēmums ir mājdzīvnieki un vecpuišu ballītes. Aktīva dzīvesstila (neparasti, bet tas dažkārt nozīmē arī sportošanu), ģimenes izbraukumu, dārzkopības un citu aktivitāšu atliekas nemanāmi, toties regulāri nosēžas bagāžas nodalījuma attālākajos stūros. Ieklājams gumijas paklājs ar uzlocītām malām nav vis norāde uz mednieka arodu vai maniaka tieksmēm, bet gan praktisks un viegli uzkopjams papildinājums. Diemžēl šāds papildelements ātri atradina no jau tā retā paraduma palūkoties zem tā – it īpaši dziļumā zem dubultās grīdas, kur rezerves ritenis vai tas, kas mūsdienās iekārtots tā vietā, visu ziemu cītīgi krāj netīrumus un mitrumu. Padoms – vismaz divas reizes gadā izcelt rezerves riteni, sabvūferi utt., izsūkt un kārtīgi izžāvēt bagāžnieka dzelmi. Mūsu klimatā tā ir obligāta darbība pavasarī.

Griesti

Atbildiet godīgi – kad jūs pēdējo reizi tīrījāt automašīnas griestus? Precīzāk – vai jūs vispār jelkad esat to darījuši? Varētu domāt, ka, ja vien spēkrats nepiedzīvo izdarības, kas raksturīgas studentu gadiem, ar griestu pārklājumu nekas ļauns nevar notikt. Tomēr tā materiāls uzsūc putekļus, cigarešu dūmus un mitrumu. Sevišķi nepatīkami ir neizskaidrojami traipi, kam var būt dažāda izcelsme bet vienādi neērts apkarošanas veids – izvēloties nepiemērotu griestu apdares tīrīšanas līdzekli, rezultāts «pēc» var būt sliktāks nekā «pirms». Uzmanīgi lasiet lietošanas instrukciju!

Glāžu turētāji

Tā jau ir klasika – gramba uz ceļa, sitiens pa piekari, un kafija ārā gan. Lai gan tālredzīgāki autoražotāji cenšas iekārtot savu produktu glāžu turētājus pēc iespējas praktiskākus, traukus stabilizējošākus un vieglāk tīrāmus, tiem nepieder vadošā loma salona ergonomikā. Tāpēc joprojām sastopami auto, kuru glāžu turētājos nav iespējams ievietot jebko bez nelielas sūces radīšanas. Ja glāžu turētāja dibenā ir izņemams gumijas paklājiņš – jums ir paveicies. Ja nē, tad jāmeklē paneļa tīrīšanas salvetes vai, smagākos gadījumos, sūklis.

Sēdekļi

Jūs, protams, iebildīsit, ka sēdekļi ir teju pirmā salona detaļa, ko skar putekļu sūcējs. Taču darbojoties ar to, dažkārt aizmirstas (vai atkal jau ir mazliet slinkums) rūpīgi iztīrīt spilvena un atzveltnes savienojuma vietu. Daudzās automašīnas tieši šī noslēpumainā niša uzkrāj savēlušās apģērba šķiedras, frī kartupeļu drupačas un papīra kabatlakatiņu druskas no aizmugurējām kabatām. Ar laiku tas viss ne tikai piesaista mitrumu, bet pat spēj sabojāt sēdekļa apšuvumu savienojuma vietā.

Kā jau iepriekš norādīts, salona padziļinātai tīrīšanai ieteicams lietot atbilstošu autoķīmiju. Turtle Wax Power Out smaku neitralizētājs 500 ml iepakojumā uzveic cigarešu, dzīvnieku, kafijas, pārtikas un citas gūti likvidējamas smakas ar ekskluzīvu Odor-X tehnoloģiju. To drīkst lietot arī uz auduma un tekstila virsām, turklāt efekts saglabājas līdz pat 30 dienām. Plastmasas detaļu apstrādei piemērots Turtle Wax Dry Touch Plastic Care līdzeklis, kura gandrīz labākā īpašība ir tā, ka tas nav taukains, respektīvi, neatstāj pēdas, svītras un nosēdumus uz apstrādājamām virsām. Tam piemīt bagātīgs spīdums, un lai pastiprinātu efektu, līdzeklis var tikt lietots vairākos slāņos. Speciālās piedevas pret ultravioleto staru iedarbību aizsargā paneļus pret izbalēšanu un plaisāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu