Kamčatkas deputāts augsto degvielas cenu dēļ darbā ierodas zirga mugurā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Kamčatkas novada likumdevēju asamblejas deputāts Mihails Pučkovskis maija beigās pēc strīdiem par degvielas cenu celšanu solīja savu personīgo automobili nomainīt pret zirgu. Pučkovskis solījumu turēja un trešdien uz plenārsēdi ieradās zirga mugurā, ziņo raidorganizācijas BBC Krievijas serviss.

Pučkovskis dzīvo privātmājā ārpus novada galvaspilsētas Petropavlovskas-Kamčatkas un parasti uz darbu dodas ar auto. Viņš strādā nepilnu laiku un par to nesaņem atlīdzību.

«Ņemot vērā benzīna un produktu cenas, es secināju, ka man kā parastam pensionāram nav iespējas atbraukt uz Kamčatkas valdības ēku,» ziņojumā gubernatoram raksta deputāts.

Tā kopiju Pučkovskis iesniedza arī ceļu policijai, lūdzot ierādīt zirgam stāvvietu pie valdības ēkas.

«Ceļā pagāja apmēram stunda,» medijiem stāstīja Pučkovskis. «Uz ceļa autovadītāji māja ar rokām, sauca «urā» un signalizēja, izrādot atbalstu.»

Stāvvieta zirgam tā arī netika ierādīta, un Pučkovskim nācās lūgt aizvest zirgu atpakaļ uz stalli netālu no viņa dzīvesvietas.

Viņam arī sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu.

«Dīzeļdegvielas cenas Kamčatkas uzpildes stacijās tuvojas 70 rubļiem [0,95 eiro] litrā. Pēc PVN celšanas cenas būs kosmiskas, un Kamčatka būs uz izdzīvošanas robežas, īpaši tas attiecas uz pensionāriem.»

Pavasarī visā Krievijā strauji cēlās degvielas cenas. Statistikas dati liecina, ka kopš gada sākuma degvielas cenas pieaugušas par 7,2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu