Grībauskaite: Maskavas atteikšanās no agresijas spētu mainīt attiecības ar Lietuvu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas attiecības ar Krieviju varētu mainīties, ja Maskava atteiktos no okupētajām teritorijām Ukrainā, agresīvās politikas Austrumeiropā un jaukšanās demokrātiskās vēlēšanās, intervijā ziņu portālam «15min.lt» norādījusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Prezidente uzsvēra, ka, mainoties ģeopolitiskajai situācijai, arī Lietuvai būtu jābūt gatavai mainīt savu nostāju pret Krieviju, protams, neatsakoties no savām vērtībām.

Grībauskaite sacīja, ka «labāk ir sarunāties un tirgoties, nekā karot» ar saviem kaimiņiem.

«Jā, kaimiņš arī vairākus nākamos gadus būs tāds. Mūsuprāt, ja Austrumu kaimiņu līderis paliks tāds pats, situācija var saglabāties līdzīga. Es negribētu (..) sacīt, ka nevajadzētu vispār sarunāties vai mēģināt [to darīt] - mēs visi maināmies, ģeopolitiskā situācija mainās,» sacīja Grībauskaite, vienlaikus norādot, ka attiecības ar Krieviju, visticamāk, saglabāsies sarežģītas.

«Ja vērtības patiešām mainās, piemēram, tiek atdotas okupētās teritorijas un valsts sāk rīkoties mazāk agresīvi un nemēģina uzspiest savas intereses, neietekmē mūsu politiku, ne tikai mūsu, bet arī Eiropas, ja tā nejaucas mūsu vēlēšanās, - bez šaubām, mēs vienmēr esam gatavi sadarboties ar visiem kaimiņiem. Kaimiņus nevar izvēlēties,» sacīja Grībauskaite.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu