Garīguma meklējumi «zālītes» baznīcā ASV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmais, ko pamani, ieejot baznīcā, ir košās krāsas. Pēc tam sajūti gaisā netipisku smaržu, kas it nemaz neatgādina vīraku. Starptautiskā Marihuānas baznīca Denverā, ASV, nav parasta svētnīca - garīgajos meklējumos tajā tiek ņemta talkā «zālīte», ziņo aģentūra AFP.

Baznīcu 2016.gadā nodibināja seši cilvēki, kuri nesen no Floridas bija pārcēlušies uz Kolorādo štatu. Vienam no viņiem ģimenes īpašumā bija ēka, ko bija doma sadalīt dzīvokļos. Taču beigu beigās šī ideja tika atmesta, un tā vietā dzima Marihuānas baznīca.

Foto: AFP/Scanpix

Ēkas vēsture cieši saistīta ar reliģiju. Tā tika celta 20. gadsimta sākumā kā luterāņu lūgšanu nams, bet pēc tam to izmantoja vēl vairākas konfesijas, līdz beidzot ēka nonāca zālītes pīpmaņu rokās neilgi pēc marihuānas legalizācijas Kolorādo štatā 2014.gadā.

No ārpuses ķieģeļu nams izskatās pēc pavisam parastas ēkas, taču iekšpusē paveras psihedēlisks košu krāsu kokteilis. Pārsteidzošā kārtā marihuānas smarža jūtama tikai galvenajā lūgšanu telpā, un to atļauts patērēt tikai piektdienās rīkotajās ceremonijās, kurās piedalās baznīcas locekļi.

Foto: AFP/Scanpix

Marihuānas baznīcai ir apmēram 40 pastāvīgie biedri, bet vēl apmēram 5000 cilvēku ir tai piederīgi virtuālajā vidē.

Baznīcas biedri piekopj tā dēvēto pacelšanos - viņi tic, ka ar rituālu marihuānas lietošanu var sasniegt lielāku garīgumu.

Foto: AFP/Scanpix

Ceremonijas laikā cilvēki viens otram pasniedz «kāsīšus». Kāda sieviete spēlē tamburīnu un dejo. Pāris sasniedz meditatīvu stāvokli, un pār sievietes vaigiem sāk tecēt asaras. Tiek teiktas runas un izpildīti muzikālie priekšnesumi.

«Es nesmēķēju, bet tas man neliedza gūt neparastu pieredzi,» košo krāsu, marihuānas dūmu un garīguma meklējumu sajaukumu raksturo žurnālists Džeisons Konolijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu