«Latvijas valsts meži» pagājušo gadu noslēdza ar € 64,8 miljonu peļņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja AS «Latvijas valsts meži» (LVM) pagājušo gadu noslēgusi ar 275,8 miljonu eiro apgrozījumu un 64,8 miljonu eiro peļņu, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

Pēc aģentūras LETA aplēsēm, uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 7,4%, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 28%.

Uzņēmuma ieņēmumi pērn par 21,8 miljoniem eiro pārsniedza 2016. gada rādītāju un peļņa bija par 14,1 miljona eiro lielāka nekā gadu iepriekš.

Pērn kompānija realizēja 5,45 miljonus kubikmetru apaļkoksnes sortimentu un 0,28 miljonus kubikmetru augošu koku, kā arī pārdeva 50,8 miljonus meža koku stādu un atjaunoja mežu 15,7 tūkstošu hektāru platībā, kā arī izkopa 27 200 hektāru jaunaudžu.

LVM Korporatīvās plānošanas daļas vadītājs Dainis Reķelis norādīja, ka klimatiskie apstākļi pagājušajā gadā radīja būtiskus izaicinājumus uzņēmuma mērķu sasniegšanai. Aizvadītais slapjais gads vēlreiz apliecinājis, ka bez iepriekš veiktajām investīcijām meža ceļu sakārtošanā un meliorācijā izpildīt uzņēmuma darbības plānu un nodrošināt regulāras koksnes piegādes tautsaimniecībai nebūtu iespējams.

Kompānijā arī informēja, ka 2017. gadā LVM investēja 28,2 miljonus eiro, tostarp 20,2 miljoni eiro ieguldīti meža infrastruktūrā - autoceļu būvniecībā, meža meliorācijas sistēmu atjaunošanā, tiltu būvniecībā un koksnes autoceļu izveidē. Tāpat kompānija iegādājusies 1600 hektāru zemes, investējot trīs miljonus eiro.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums 2016.gadā bija 256,87 miljoni eiro, kas ir par 1,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 14,6% un bija 50,614 miljoni eiro.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu