Sigulda pasākumā «Ziemas garšu svinēšana» pulcē tūkstošiem gardēžu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Siguldas novada pašvaldība

Sestdien, 27.janvārī, ziemas galvaspilsēta Sigulda pulcēja vairākus tūkstošus gardēžu, kuri baudīja neparastas ziemīgu ēdienu garšas.

Kā garšo ziema? To Siguldas pilsdrupās pasākumā «Ziemas garšu svinēšana» atklāja labāko Rīgas–Gaujas reģiona restorānu šefpavāri, kuri ēdienus gatavoja brīvā dabā uz dzīvās uguns. Gardēžu baudījumam galdā tika celti grilēti nēģi, noturētas liellopa gaļas burgeri, kūpinātu burkānu zupa, mežacūkas sautējums, melnā ķiploka kēksi, briedinātas rupjmaizes deserts, pīlādžu un ābolu strūdele un citi gardumi. Tāpat arī varēja nobaudīt Siguldas novadā radītos labumus – vīnus, dabīgas sulas un citus našķus. Garšas kārpiņas priecēja restorāni «Entresol», «FERMA Restaurant», «Restorāns 3», «Kungu Rija», Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā, kā arī siguldiešu un pilsētas viesu iecienītā kafejnīca «Misters Biskvīts».

Par atmosfēru un muzikālo baudījumu gādāja mūsdienu tautas mūzikas grupa «Jauno Jāņu orķestris», kas latvju dainu enerģiju pārvērta oriģinālās kompozīcijās, kā arī ekoloģiskās mūzikas grupa «Ducele», kas spēlē pop, folk hipsterroku.

Pasākums norisinājās jau otro gadu, un pērn pulcēja vairākus tūkstošus apmeklētāju no visas Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu