Krišjāņa Barona iela Rīgā beidzot pieņemta ekspluatācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Pēc trīs gadus ilgiem būvniecības un dažāda veida remontdarbiem Krišjāņa Barona iela Rīgā beidzot pieņemta ekspluatācijā, apstiprināja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Barona ielas brauktuves būvniecība tika sākta 2015.gada septembrī un pabeigta 2016.gada augustā. Savukārt ielas ietves būvniecība tika sākta 2016.gada jūlijā un pabeigta tā paša gada oktobrī.

Tomēr gandrīz divus gadus ielu nebija iespējams nodot ekspluatācijā vairāku būvdarbu defektu dēļ, uz kuriem norādīja gan eksperti, gan arī iedzīvotāji. Visu šo laiku būvnieki defektus laboja par saviem līdzekļiem.

Kā paskaidroja Ahuna-Ozola, iela ekspluatācijā pieņemta maija nogalē. «Pirms objekta nodošanas ekspluatācijā departamenta pārstāvji kopā ar speciālistiem apsekoja objektu un sastādīja aktu par satiksmei bīstamo defektu konstatāciju. Aktā norādītie defekti tika novērsti un objekts tika pieņemts ekspluatācijā. Citi defekti, kas radīsies no jauna, būvuzņēmējam būs jānovērš garantijas kārtībā par saviem līdzekļiem,» skaidroja pārstāve.

Kā ziņots, kopumā Barona ielas brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves atjaunošanas darbi - 900 000 eiro. Atbildīgais būvuzņēmējs bija ceļu būves firma SIA «Binders».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu