Māte, meita un viņu kleitas jeb Keitas un Šarlotes zīmīgie tērpi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nereti redzam, ka pāris, kurš ir attiecībās, uz noteiktiem pasākumiem velk saskaņotus tērpus. Arī mātes un meitas bieži pucējas līdzīgi. Šādu vēlmi – būt līdzīgām un papildināt vienai otru – īpaši varam novērot Kembridžas hercogienes Keitas publiskajos pasākumos kopā ar meitu princesi Šarloti. Lūk, daži no dāmu skaistajiem tērpiem!

 
Foto: AP/ Scanpix

Princeses Šarlotes kristības

Šarlotes kristības notika 2015. gada 5. jūlijā Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā. Keitas gaiši dzeltenais tērps perfekti saskanēja ar Šarlotes kristību ietērpu, kurā iepriekš tika kristīts arī viņas brālis princis Džordžs. Kristību kleita ir kopija tērpam, kas kristībās bija mugurā karalienes Viktorijas meitai 1841. gadā.

Foto: AP/ Scanpix
 
Foto: SIPA/ Scanpix

Pirmās kopīgās ziemas brīvdienas

Kembridžas hercogu pāris ar bērniem Džordžu un Šarloti savas pirmās kopīgās ziemas brīvdienas 2016. gada martā pavadīja Francijas Alpos.

«Šīs bija pirmās ģimenes brīvdienas četratā un pirmā reize, kad bērni spēlējās sniegā,» vēstīja Kensingtonas pils pārstāvji.

Uzņemtajās fotogrāfijās redzams, ka abas ģimenes dāmas ziemu baudīja baltās drēbēs – Šarlote kombinezonā, bet Keita baltā ziemas virsjakā.

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Pirmā parādīšanās uz pils balkona

Princese Šarlote savu pirmo parādīšanos publikai uz Bekingemas pils balkona piedzīvoja 2016. gada jūnijā – karalienes Elizabetes II dzimšanas dienas oficiālās parādes laikā.

Keita Midltone bija apģērbusi to pašu tērpu, kas viņai bija mugurā Šarlotes kristību laikā, savukārt princese uzmanības lokā nonāca ar savu maigi rozā kleitiņu. Keitas galvu rotāja cepure ar meitas kleitai pieskaņotu lielu ziedu.

 
Foto: AP/ Scanpix

Ceļojums uz Kanādu

Savā pirmajā tālajā oficiālajā vizītē 2016. gada septembrī princese Šarlote ar vecākiem un brāli devās uz Kanādu. Tur Keita ar meitu visus apbūra ar tērpiem zilos toņos. Kembridžas hercogienes kleita bija viscaur vienā krāsā, savukārt Šarlotes kleitiņa bija gaiša ar zilu ziedu rakstu.

Jāpiebilst, ka arī Džordžs bija tērpts atbilstošas krāsas apģērbā.

Foto: AP/ Scanpix
 
Foto: AP/ Scanpix

Pirmā Ziemassvētku mise

2016. gada Ziemassvētku rītā Kembridžas hercogu pāris ar bērniem ieradās Svētā Marka baznīcā. Bērniem šis bija pirmais Ziemassvētku dievkalpojums.

Abu dāmu apģērbā šoreiz bija manāmi sarkanie toņi – Keitai bordo krāsas mētelis un košāks klačs, kurš bija tādā pašā krāsā kā Šarlotes zeķbikses.

 
Foto: EMPICS Entertainment/ Scanpix

Karalienes 91. dzimšanas dienas svinības

2017. gada jūnijā Keita un Šarlote jau atkal žilbināja uz Bekingemas pils balkona, vērojot karalienes Elizabetes II 91. dzimšanas dienas oficiālo parādi. Dāmas apbūra ne tikai ar savu patieso prieku par notiekošo, bet arī ar saviem koši rozā tērpiem.

Kā ierasts, Keitas kleita bija vienā tonī, kuru paspilgtināja izteiksmīgā cepure, savukārt Šarlotei mugurā bija rakstaina balti rozā kleitiņa. Šarlote tādas cepures kā mamma vēl nenēsā, bet mati vienmēr tiek atsprausti ar skaistu sprādzīti lentītes formā.

 
Foto: AFP/ Scanpix

Nogurdinošā vizīte Vācijā

2017. gada jūlijā karaliskā Kembridžas hercogu pāra ģimene pilnā sastāvā ieradās Vācijā. Šķiet, ka daudzās un ilgstošās vizītes Šarloti un Džordžu bija jau nogurdinājušas, jo šajā valstī viņi ieradās ne visai labā noskaņojumā. Tomēr gan Keita, gan arī Viljams bija uzdevumu augstumos, cenšoties uzmundrināt savas atvases.

Neskatoties uz bērnu garlaikošanos, nepamanīti nepalika mātes un meitas skaisti zilie tērpi – Keitas kostīmkleita un Šarlotes zilā puķu kleita ar neiztrūkstošo lentīti matos.

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Helikopteru apskate Hamburgā

Tās pašas vizītes laikā Vācijā Keita, Viljams, Džordžs un Šarlote ieradās Hamburgā, kur bērniem bija iespēja aplūkot un aptaustīt īstu helikopteru. Džordžs, protams, bija sajūsmā, bet Šarlote īpašu interesi neizrādīja, it sevišķi pēc tam, kad bija paklupusi un noskaņojums bija nedaudz sabojājies.

Par meiteņu vizuālo tēlu, kā parasti, bija padomājusi Keita – Šarlotei uzģērbjot rozīgo kleitiņu, kas tikusi vilkta jau citos publiskos pasākumos, un pašai Keitai velkot maigi violetas nokrāsas sievišķīgu kleitu.

 
Foto: Sipa USA/ Scanpix

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Pēdējā brīža «skaļākais notikums» britu karaliskajā ģimenē ir prinča Harija kāzas ar amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu.

Neiztrūkstošas bija mazās puķu meitenes, kuru vidū bija arī princese Šarlote. Viņai, kā arī citām puķu meitenēm mugurā bija baltas, kuplas kleitiņas, un daļai galvu rotāja ziedu vainags. Savukārt Keita bija ģērbusies bāli dzeltenā tērpā, un cepuri papildināja vairāki lieli ziedi.

Keitas ietērps bija jau iepriekš vairākkārt publiski redzēts, tostarp Šarlotes kristībās. Daudzi šādu izvēli skaidroja kā pieklājību – nepievēršot sev pastiprinātu uzmanību, bet ļaujot šajā dienā mirdzēt līgavai.

 
Foto: MEGA/ Scanpix

Karalienes dzimšanas dienas parāde ar kritienu

Nule notikušajā svētku parādē karalienes dzimšanas dienai par godu, princese Šarlote un Keita Midltone jau atkal sanākušos priecēja ar skaistiem un vienotiem tērpiem debeszilā krāsā.

Kaut arī šajā pasākumā Šarlotei gadījās paklupt uz pils balkona un mazliet sasisties, Keita kā gādīga mamma parūpējās, lai meitas noskaņojums atkal kļūtu bezrūpīgs un prieka pilns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu