Seržants par tikšanos ar Bunku nav vērsies KNAB, jo administratora piedāvājums bija «aizplīvurots»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas deputāts, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas loceklis Kārlis Seržants nav vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par tikšanos ar maksātnespējas administratoru Mārtiņu Bunkus, jo viņa piedāvājums bijis «pārāk aizplīvurots.»

«Viņa piedāvājums bija tik aizplīvurots. Tas skanēja tā, ka viņš varētu kaut kā palīdzēt uz vēlēšanām. Es kategoriski noraidīju šādu piedāvājumu. Mums saruna beidzās tā, ka nākamreiz nekādu kontaktu nebūs,» skaidrojot, kāpēc nevērsās KNAB, norādīja Seržants.

Nekādas naudas summas administrators sarunā nav minējis.

Kad pēc nedēļas deputāts zvanījis Bunkum, administrators klausuli jau vairs neesot cēlis. Seržants nekomentēja, kāpēc tomēr zvanījis administratoram.

Tikšanos ar administratoru Seržants izstāstījis arī savam partijas priekšniekam - Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājam Edgaram Tavaram.

Jau ziņots, ka Bunkus savulaik ticies ar Saeimas deputātu Seržantu un piedāvājis viņa politiskajam spēkam atbalstu apmaiņā pret balsojumu, kas ļautu likvidējamās «Trasta Komercbankas» administratora amatā nokļūt Armandam Rasam.

Tolaik Saeimas darba kārtībā bija pretrunīgie grozījumi Kredītiestāžu likumā, kas banku likvidatoriem paredzēja noteikt prasības, kurām Rasa neatbilstu. Tas nozīmē, ka pēc likuma grozījumu pieņemšanas un stāšanās spēkā Rasa nevarētu tikt iecelts par TKB administratoru Krūma vietā.

Seržants «TV3 ziņas» atklājis, ka tikšanās notikusi vienā Saeimai blakus esošā kafejnīcā.

Vēlāk tiesa Rasu iecēla par likvidējamās TKB administratoru. Rasa par savu palīgu noalgoja Bunku. Šogad martā Latvijas Televīzijas raidījums «de facto» vēstīja, ka Rasas komanda par likvidējamās bankas maksātnespējas administrēšanu pusgada laikā saņēmusi 2,9 miljonus eiro.

Rasas palīgs Bunkus trešdien, 30.maijā, tika nošauts, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Policija šo slepkavību patlaban izmeklē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu