«Vienotība» joprojām gaida premjera skaidrojumu saistībā ar Auguļa ģimenei it kā izkārtoto auto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

«Vienotība» joprojām gaida Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) skaidrojumu saistībā ar satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) ģimenei it kā izkārtoto automašīnu, aģentūru LETA informēja «Vienotības» preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Publiskais ministra skaidrojums «Vienotību» neesot pārliecinājis. Vienlaikus partijas pārstāvji vēl nav saņēmuši premjera skaidrojumu. Pašlaik Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) esot atjaunojis pārbaudi par minēto gadījumu. Līdz ar to «Vienotība» sagaida KNAB pārbaudes rezultātu un premjera skaidrojumu, lai lemtu par turpmāko rīcību, teica Sabajevs.

Kā ziņots, iepriekš Kučinskis pauda, ka katram ministram pašam būtu jānovērš aizdomas, ja tādas par viņu ir radušās. Premjers žurnālistiem norādīja, ka konkrētajā jautājumā skaidrība ir jāievieš un katram ministram pašam jānovērš kādas aizdomas, ja tādas radušās. «Kaut gan šajā periodā, pieņemu, mēs vēl daudz ko varēsim izlasīt,» piebilda Kučinskis.

Vienlaikus premjers arī solījis, ka pats lūgs partijas biedra skaidrojumu par šo situāciju.

Tikmēr «Vienotība» nepārliecinošu Auguļa skaidrojumu gadījumā solījusi pieprasīs satiksmes ministra nomaiņu. Vienlaikus pirms kāda lēmuma pieņemšanas tā nolēmusi sagaidīt, ko noskaidrojis premjers.

TV3 raidījums «Nekā personīga» 3.jūnijā vēstīja, ka Polijā par nodokļu izkrāpšanu aizdomās turētais nu jau bijušais VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitasuzņēmuma «LDz loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis satiksmes ministra ģimenei izkārtojis jaunu ap 30 000 eiro vērtu automašīnu «Renault Talisman Grandtour», tomēr KNAB šajā darījumā nekādus pārkāpumus nav konstatējis.

Savukārt Augulis trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» atzina, ka priekšvēlēšanu laikā politiķiem ir jārēķinās ar dažādu puspatiesību izplatību. «Tā ir nepatiesība. Man neviens nav dāvinājis un šāda automašīna nav bijusi,» uzsvēra ministrs, piebilstot, ka viņa otrās sievas meitas vīrs savulaik strādājis kopā ar attiecīgās informācijas izplatītāju un nomāja minēto automašīnu savām un darba vajadzībām.

Vienlaikus Augulis atzina, ka ir palīdzējis apmaksāt attiecīgās automašīnas apdrošināšanas polises iegādi, kā arī šobrīd ģimenei palīdz apmaksāt izdevumus par bērnudārzu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu