Pompeo: ASV gatavas piedāvāt Ziemeļkorejai unikālas drošības garantijas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Amerikas Savienotās Valstis ir gatavas piedāvāt Ziemeļkorejai unikālas drošības garantijas, ja Phenjana sāks «pilnīgu, pārbaudāmu un neatgriezenisku denuklearizāciju», pirmdien paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

Norādot, ka Savienotās Valstis nepieļaus, ka Phenjana to apmuļķo, Pompeo uzsvēra, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija piekritīs tikai pilnīgai denuklearizācijai.

Apmaiņā pret to «mēs rīkosimies, lai sniegtu viņiem pietiekamu pārliecību, ka viņi var būt droši, ka denuklearizācja viņiem nebeigsies slikti», sacīja Pompeo preses konferencē Singapūrā, kur otrdien paredzēta Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tikšanās.

«Gluži otrādi - ka tā ved uz spožāku un labāku nākotni Ziemeļkorejas tautai,» teica ASV valsts sekretārs.

Pompeo sacīja, ka šīs drošības garantijas būs unikālas un atšķirīgas no tām drošības garantijām, kādas Vašingtona ir piekritusi sniegt agrāk.

«Esmu ļoti optimistisks, ka abiem līderiem izdosies panākt veiksmīgu iznākumu,» uzsvēra ASV valsts sekretārs.

«Ir tikai divi cilvēki, kas var pieņemt šāda mēroga lēmumus. Šie cilvēki rīt sēdēs vienā telpā,» viņš piebilda, runājot par otrdien gaidāmo Trampa un Kima tikšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu