Putins uzaicinājis Kimu Čenunu septembrī apmeklēt Krieviju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ielūdzis Ziemeļkorejas diktatoru septembrī ierasties Krievijā, lai piedalītos Austrumu ekonomikas forumā, ziņo portāls «Meduza».

Putina ielūgumu Kimam maija beigās nodeva Krievijas Ārlietu ministrija, kad vizītē uz Ziemeļkoreju bija devušies Krievijas pārstāvji. Par to paziņojis Krievijas Valsts domes vicespīkers Ivans Meļņikovs.

Pagaidām nav zināms precīzs datums, kad Kims ielūgts.

Ekonomikas forums Vladivostokā notiks no 11. līdz 13. septembrim.

Kā norāda «RIA Novosti», foruma ietvaros varētu notikt Putina tikšanās ar Kimu.

Kims, kurš Ziemeļkoreju vada kopš 2011.gada, pirmajā ārvalstu vizītē devās tikai šā gada martā. Viņš bija neoficiālā vizītē Ķīnā.

Gaidāms, ka 12.jūnijā Kims Singapūrā tiksies ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Samits jau reiz tika atcelts, tāpēc pastāv zināmas šaubas par tā norisi. Ja tas notiks, kā plānots, tad tās būs pirmās tiešās sarunas starp ASV un Ziemeļkorejas līderiem.

31.maijā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apmeklēja Ziemeļkoreju pirmajā šāda veida vizītē gandrīz desmit gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu