Aktrise Zane Aļļēna: bērnu un vecāku konfliktā vienmēr vainojami vecāki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STV

Jau šovakar skatītājus šovā «Mamm, brauc mājās!» gaida tikšanās ar Celmiņu ģimeni no Jelgavas, kurai palīgos steigs simpātiskā aktrise Zane Aļlēna. Ģimenē visai skaudri iezīmējas pusaudžu un vecāku nebūt ne vieglās attiecības – trīs bērnu tēvs Valērijs nespēj rast kontaktu ar savu 15 gadus veco meitu, bet atvase jūtas atsvešināta no ģimenes un nesaprasta. Savukārt ģimenes mammu Kristīni nomāc romantikas trūkums – viņa labprāt gribētu, ka mīļotais izrādītu savu uzmanību, pasniedzot ziedus vai kādu nelielu dāvaniņu, taču Valērijs puķes sauc par lakstiem un sola tās sievai nest tikai uz kapiem.

Pēc pirmajām jaunajā ģimenē pavadītajām stundām Zanei būs skaidrs, kurā virzienā «rakt», lai uzlabotu paaudžu attiecības. Lai kaut nedaudz tuvinātu tēti ar meitu, viņa izlems ar katru atsevišķi parunāt, cenšoties atrast īsto pieeju un palīdzēt atkal rast ceļu vienam pie otra. «Viņa ir tāda, ka negrib atzīt savas kļūdas. Man nevajadzētu četras, piecas reizes atkārtot to, kas viņai būtu jādara, vai aizrādīt, ko nevajadzētu darīt,» par pusaugu meitas spurainumu stāsta ģimenes galva. Turpretim meita tēvam pārmet, ka viņš nenovērtē to, ko viņa dara, un brīžos, kad viņa izdara kādu darbu, piemēram, nomazgā traukus, uzslavas un paldies vietā saņem ironiskas piezīmes – sak, vai tiešām tu beidzot nomazgāji traukus? Kas tad tev noticis?! Esi saslimusi?!

Zane Aļļēna ir pārliecināta, ka vecākiem ir milzīga loma attiecību stiprināšanā ar savām atvasēm, tāpēc tieši viņiem jābūt iniciatoriem un jāsper pirmais solis konfliktsituācijas risināšanā: «Diemžēl tad, kad ir bērnu un vecāku konflikti, izklausīšos ļoti nosodoša, bet, manuprāt, pie vainas vienmēr ir vecāks.» Tāpat viņa mudinās Valēriju saprast, cik būtiski ir pateikt paldies par katru darbu, ko meita paveic, un neuztvert to kā pašsaprotamu. «Neuzskatu, ka man būtu viņai paldies jāsaka, jo nomazgāt traukus savā ziņā varētu būt viņas pienākums. Kāpēc mammai tas būtu vienai jādara? Es neuzskatu, ka man tas būtu vēl atsevišķi kā jāizceļ un viņa jāslavē,» ietiepīgs savos uzskatos būs ģimenes galva.

Vaicāts, kad pēdējo reizi Valērijs meitai teicis, ka viņu mīl, vīrietis samulsīs: «Tas vārds «mīlu» man tāds nesaprotams. Es to vārdu formulēju savādāk. Es cenšos to pierādīt ar darbiem. Ar vārdiem, atzīstu, ka viņai neesmu uzsvēris.» Vai Zanes Aļļēnas centieni vainagosies panākumiem un tētis ar meitu atradīs kopīgu valodu?

Skaties jau šovakar «STV Pirmā!» šovā «Mamm, brauc mājās!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu