«Vesti.lv» izlīdzis ar «Lsm.lv» par neatļautu materiāla pārpublicēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Interneta portāls «Vesti.lv» noslēdzis izlīgumu ar sabiedriskā medija ziņu portālu «Lsm.lv» par neatļautu materiāla pārpublicēšanu, informē Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Aizvadītā gada sākumā «Vesti.lv» parādījās žurnālistu Ksenijas Koļesņikovas un Annas Štefanes veidotais materiāls «Aņa un Ksjuša kārto pilsonību: Lēmuma pieņemšana», kas bija pirmais materiāls «Rus.lsm.lv» oriģinālrakstu krievu valodā rakstu sērijā. Pārpublicētais materiāls vēsta par abu autoru naturalizācijas procesu - no lēmuma pieņemšanas līdz eksāmena aprakstam un pilsoņu pases saņemšanai. «Vesti.lv» rakstu pārpublicēja bez portāla «Lsm.lv» atļaujas, nenorādot arī tā autores, kā arī rediģējot un mainot raksta nosaukumu, tika aizskarts autoru gods un cieņa.

Konstatējot minēto pārkāpumu, pagājušā gada februārī Latvijas Televīzija, Štefane un Koļesņikova vērsās Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā ar prasību pret SIA «Media Nams Vesti» un portāla «Vesti.lv» galveno redaktoru Pāvelu Kirilovu par autortiesību pārkāpumu un nodarītā morālā kaitējuma atlīdzināšanu. Šā gada 10.maijā starp pusēm noslēgts izlīgums, kas paredz portālā «Vesti.lv» izvietot atvainošanās tekstu un nodrošināt tā atrašanos portālā divas nedēļas. Atvainošanās portālā «Vesti.lv» publicēta 5.jūnijā. Pēc izlīguma tiesvedība civillietā izbeigta.

Sabiedrisko mediju ziņu portāla «Lsm.lv» krievu versijas galvenais redaktors Aleksandrs Krasņitskis neslēpa sašutumu par žurnālistu goda un cieņas aizskaršanu, norādot, ka virtuālo mediju vidē, sevišķi krievu valodā rakstošajiem medijiem, «satura zagšana diemžēl ir ļoti izplatīta».

Savukārt Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte sacīja, ka tiesvedības gala iznākums ir taisnīgs un Latvijas žurnālistikai nozīmīgs. «Latvijas Televīzija vienmēr ir iestājusies un iestāsies par saviem darbiniekiem, tostarp ārštata autoriem un nepieļaus viņu goda un cieņas aizskārumus,» uzsvēra Belte.

Rakstu sērijas laikā Koļesņikova bija Latvijas Radio korespondente, savukārt Štefane strādāja «Lsm.lv» krieviski rakstošajā redakcijā. Patlaban Koļesņikova kļuvusi par LTV7 Krievu satura žurnālisti.

Aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties ar portāla «Vesti.lv» pārstāvjiem.

Portāla «Vesti.lv» īpašniece ir SIA «Media Nams Vesti», kam pieder arī laikraksti «Segodņa» un «Telek» un žurnāli «Ļubļu» un «Telegraf». Uzņēmums 2017.gadā strādāja ar 822 680 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 143 368 eiro apmērā, liecina informācija «Firmas.lv».

SIA «Media Nams Vesti» dibināta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Ludmila Kalašņika

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu