Piedāvā jauniešiem apceļot Eiropu, nemaksājot par transporta biļetēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas jauniešus, kuriem 1.jūlijā būs 18 gadi, aicina izmantot Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu «DiscoverEU», kas šovasar ļaus aptuveni 15 000 jauniešiem visā Eiropā saņemt ceļošanas pasi un apceļot Eiropu, aģentūru LETA informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāve Kintija Bulava.

Pēc viņas paustā, ceļojums jauniešiem paredzēts no 9.jūlija līdz 30.septembrim. Un tā, kā 2018.gads ir Eiropas Kultūras mantojuma gads, ceļojums pa Eiropu jauniešiem varētu būt vēl aizraujošāks, jo visā Eiropā tiek rīkoti daudzi pasākumi par godu daudzveidīgajam kultūras mantojumam.

Bulava informēja, ka ceļošana projektā galvenokārt notiks ar vilcienu, bet ceļošanas karte ļaus izmantot arī citus transporta līdzekļus, tostarp autobusus un prāmjus. Ar lidmašīnu būs atļauts lidot izņēmuma gadījumos - tikai tad, ja nav pieejami citi transporta līdzekļi. Tas dos iespēju piedalīties iniciatīvā arī jauniešiem, kuri dzīvo attālos reģionos vai uz salas, norāda aģentūras pārstāve.

Iniciatīvai var pieteikties jaunieši, kuri šī gada 1.jūlijā būs tieši 18 gadu veci, proti, dzimuši laikā no 1999.gada 2.jūlija līdz 2000.gada 1.jūlijam, un kuri ES dalībvalstu pilsoņi.

Lai pieteiktos, jauniešiem tiešsaistes pieteikuma veidlapā jānorāda personas apliecības vai pases numuru, ceļojumu jāsāk vienā no 28 ES dalībvalstīm. Ceļojuma sākumam jānorit laikā no 9.jūlija līdz 30.septembrim. Ceļojumam jānotiek vismaz vienas, bet ne vairāk kā četrās valstīs ES.

Pieteikumi var būt individuāli vai personu grupā, kurā ir ne vairāk kā piecas personas. Grupai jāizvēlas arī savas grupas vadītājs. Grupas vadītājs aizpilda pieteikuma veidlapu, piedalās viktorīnā un atbild uz pēdējo papildu jautājumu. Iesniedzot pieteikumu, grupas vadītājs saņems kodu, kurš pēc tam jānodod tālāk grupas dalībniekiem, lai viņi varētu reģistrēties. Izmantojot grupas vadītāja sniegto kodu, pārējie grupas dalībnieki var reģistrēties tiešsaistē un ievadīt savus personas datus. Visiem grupas dalībniekiem tāpat jābūt tieši 18 gadus veciem.

Ieinteresētie jaunieši var pieteikties tiešsaistē no12. jūnija plkst.12 līdz 26.jūnija plkst.12 pēc Centrāleiropas laika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu