Kā izvēlēties perfektu smaržu vasarai? Atbild eksperts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Atbildes sniedz Itāļu izcilais parfimērs Paolo Terenzi.

 
Foto: publicitātes

Kāda ir vasaras un ziemas aromātu atšķirība?

Vasaras aromātiem parasti ir saules spēks, bet tajā pašā laikā tie var būt kā vieglas jūras brīzes un vasaras krāšņā daba. Vasarā mēs priekšroku dodam fougere un citrusa notīm, kopā ar saldajām ziedu buķetēm kombinējam eksotisko augļu notis.

Ziemā vēlami ir bagātīgie un siltie aromāti - aromāti, kas spēj sasildīt mūs aukstajā laikā. Šajā periodā labāk ir izvēlēties dzintara un vaniļas notis, bagātīgu ziedu notis apvienojumā ar spēcīgām koku notīm, piemēram, pačūlijas vai sandalkoka.

Personīgi es neietekmējos no meteoroloģijas, bet valkāju smaržas visu cauru gadu, balstoties uz savu garastāvokli un emocijām. Mans deguns un sirds izvēlas aromātu, ko nēsāt. Tomēr, ja jūs vēlaties nodalīt sezonālos aromātus, tad vasarā orientējaties uz svaigām citrusaugļu notīm un saldiem toņiem, piemēram, kā mūsu Vele, Orion vai Foconero, vai dzirkstošām un jutekliskām smaržām, piemēram, Andromeda vai Kirkè, bet ziemā izvēlaties siltas un intensīvas notis, piemēram, Laudano Nero vai Ursa, vai saldās un dzintara notis, piemēram, Cassiopea un Delox.

 
Foto: publicitātes

Kā izvēlēties perfektu smaržu vasarai?

Meklējiet smaržas, kuru sastāva piramīdā ir citrusaugu notis apvienojumā ar piesātinātām vasaras ziedu notīm, - meklējiet svaigumu. Atcerieties, ka vasarā, līdz ar paaugstināto gaisa temperatūru, palielinās arī mūsu ķermeņa temperatūra, līdz ar to izteiksmīgāki kļūst arī aromāti, kas atrodas uz mūsu ķermeņiem. Kad esat atraduši smaržas, kas jums patīk, nepērciet tās uzreiz - izmēģiniet tās uz ādas (uz plaukstas locītavām), novērtējiet to noturību un pavērojiet kā tās reaģē ar jūsu ādu. Ja jums aromāts patīk vēl pēc 20-30 minūtēm, un tas jums liek justies komfortabli, tas nozīmē, ka aromāts ir jums piemērots! Uzticieties savam degunam, tas veiks pareizo izvēli – aizveriet acis un klausiet savam degunam!

 
Foto: publicitātes

Kuras ir aromātu notis ir vispiemērotākās vasarai?

Kā jau minēju, tad visas notis, kas sniedz svaiguma sajūtu, bet kompozīcijas var būt tūkstošiem. Piemēram, vasarā es īpaši izvēlētos apvienot sekojošus aromātus, – timiānu un rozmarīnu, ar Sicīlijas ananāsu un saldajiem citrusaugļiem, lai sajustu vasaras svaigumu. Vēl viena augstvērtīga kombinācija ir bergamotes buķete ar laimu un juteklisko muskusu.

 
Foto: publicitātes

Kā nēsāt smaržas vasaras sezonā?

Mans ierosinājums ir izsmidzināt aromātu uz kakla, uz plaukstas locītavas un virs krūšu kaula. Lai garantētu smaržu dzīves ilgumu, jo īpaši vasarā, kad temperatūra ir augstāka, viegla smaržu duša uz sausiem matiem uzlabos smaržas noturību – vienkārši trīs reizes izsmidziniet smaržu gaisā, un tad paejiet zem aromatizēto pilienu miglas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu