Valsts kontrole paraksta sadarbības memorandu ar Laosas augstāko revīzijas iestādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts kontrole pirmdien parakstījusi sadarbības memorandu ar Laosas augstāko revīzijas iestādi, lai stiprinātu abu valstu revīzijas iestāžu sadarbību, veicinātu nozares profesionāļu zināšanu un pieredzes apmaiņu revīzijas efektivitātes paaugstināšanā, informēja Valsts kontrolē.

Sadarbības memorandu parakstīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa un Laosas augstākās revīzijas iestādes prezidente Vientanga Sifandone.

Abas valstis turpmāk sadarbosies stratēģiskās plānošanas, personāla un kvalitātes vadības, komunikācijas jautājumos, kā arī jautājumos, kas saistīti ar revīzijas iestāžu sadarbību ar tiesībsargājošajām iestādēm, parlamentu un sabiedrību.

Tāpat sadarbības memorands paredz abu valstu revīzijas iestāžu pieredzes apmaiņu revīziju veikšanā, metodoloģijas jautājumos un ieteikumu ieviešanā.

Krūmiņa pauda gandarījumu par iespēju dalīties pieredzē ar Laosas pārstāvjiem, kuri ir novērtējuši Latvijas revīzijas iestādes līdzšinējo ieguldījumu revīziju attīstībā Latvijā un izteikuši vēlmi svarīgākajos aspektos Latvijā paveikto īstenot arī savā zemē. «Memorands ir apliecinājums, ka mēs no tiem, kas mācās, esam kļuvuši par tiem, kuri var mācīt un sniegt pieredzi citiem,» uzsvēra valsts kontroliere.

Abu valstu revīzijas iestādes abpusējā sadarbība sākās pēc Laosas iniciatīvas 2017.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu