«Vienotība» rosina liegt TV pamatpakās iekļaut citās ES dalībvalstīs aizliegtas programmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Partija «Vienotība» rosina liegt televīzijas pakalpojumu sniedzējam pamatpiedāvājumā iekļaut citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs aizliegtas televīzijas programmas, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāvis Sandris Sabajevs.

«Vienotības» Saeimas frakcija darba grupā par Krievijas propagandas ierobežošanu Latvijas informatīvajā telpā rosinās attiecīgo izmaiņu iekļaušanu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL).

«Mēs rosināsim EPLL noteikt, ka televīzijas pakalpojumu sniedzējs pamatpiedāvājumā nedrīkst iekļaut televīzijas programmas, kuru izplatīšana ir aizliegta kādā no ES dalībvalstīm vai Eiropas Ekonomikas zonas valstīm. Līdz ar to Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei vairs nebūs atrunu, lai operatīvi nevērstos pret Latvijas valstij nedraudzīgas informācijas izplatīšanu publiskajā telpā,» pauž Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja, «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Inese Lībiņa-Egnere (V).

Kā ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas darba grupa uzlabos parlamentā iesniegtos grozījumus propagandas televīzijas kanālu pieejamības ierobežošanai.

Tajos rosināts noteikt, ka televīzijas pakalpojumu pamatpakās vismaz 90% satura ir jānodrošina ES dalībvalstu valodās. Tomēr konkrētais ierosinājums saskāries ar kritiku no jomas pārstāvju puses, kuri aicina izmantot citādāku pieeju mērķa sasniegšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu