«Bezmaksas» Džeimsa Artūra koncerts lētāks nekā pērn notikušais «BI-2»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Rīgas domes 25.maijā organizētais «bezmaksas» koncerts Lucavsalā izmaksās 124 tūkstošos eiro. Tas gan ir lētāk nekā pērn notikušais «BI-2» koncerts, kura rīkošanai tika iztērēti 203,5 tūkstoši eiro. Pērn notika pašvaldību vēlēšanas un vairāki politiķi Rīgas mēram Nilam Ušakovam pārmeta par iespējamu administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai.

«LiveRiga.lv» pārstāvji informējuši: kā iesildītāji koncertā uzstāsies Intars Busulis un grupa «Carnival Youth».

Plašāku atpazīstamību vakara galvenais mākslinieks Džeimss Arturs ieguvis, uzvarot Lielbritānijas šova «X-faktors» 2012.gada finālā. Mūziķa debijas singls «Impossible» ilgu laiku pavadīja britu un īru singlu topos un līdz šim pārdots vismaz 2,5 miljonu kopiju tirāžā.

Nākamais singls «You're Nobody 'til Somebody Loves You» ierindojās topa 2. vietā. Arī drīz iznākušās debijas albums «James Arthur» ierindojās britu topa 2. vietā.

Salīdzinoši īsās karjeras laikā mūziķis jau paspējis sniegt simtiem solokoncertu, uzstāties virknē atzītu Eiropas festivālu, piemēram, «V Festival». Viņa daiļrade novērtēta ar vairākām prestižām balvām un nominācijām, piemēram, «BRIT Awards», «NRJ Music Awards», «American Music Awards» un citām.

Koncerta norisi nodrošinās Rīgas dome un Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB), un tā rīkošanas izmaksas būs 124 000 eiro. RTAB pārstāve Ieva Lasmane skaidrojusi, ka par koncerta rīkošanu tika organizēts iepirkums, kura uzvarētājs ir aģentūra «L-Tips Agency».

Pēc Lasmanes teiktā, līdzekļi vasaras sezonas atklāšanas koncerta rīkošanai RTAB tikuši piešķirti, apstiprinot Rīgas pilsētas 2018.gada budžetu. Tāpat organizēšanas izmaksu segšanai ir piesaistīti sponsoru līdzekļi.

Šogad «bezmaksas» koncerts lētāks

Pērn nodibinājums organizēja grupas «Bi-2» bezmaksas koncertu, kas izmaksāja 203 538 eiro. Koncerts notika īsi pirms pašvaldību vēlēšanām, kas vienaldzīgu neatstāja Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu (KPV.LV).

Par koncerta rīkošanu pirms pašvaldību vēlēšanām viņš vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), norādot, ka 70% no koncerta rīkotāja «Rīgas Tūrisma attīstības birojs» pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai. Politiķis apšaubīja, ka koncerta rīkošanas izmaksas ir nopelnījis pats birojs, - koncerts rīkots par nodokļu maksātāju naudu.

KNAB sāka lietvedību par iespējamu administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu