Gaisa temperatūra uz Zemes jau 400 mēnešus ir augstāka par agrāko vidējo līmeni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jau 400 mēnešus pēc kārtas jeb ilgāk nekā 33 gadus gaisa temperatūra uz planētas Zeme pārsniedz pagājušā gadsimta vidējo līmeni, vēsta ASV medijs CNN. Par šīs robežas pārsniegšanu ziņots ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes (NOAA) aprīļa globālā klimata ziņojumā.

Šajā ziņojumā arī norādīts, ka šā gada aprīlis bijis trešais siltākais aprīlis kopš 1880.gada, kad NOAA sāka apkopot šādu statistiku.

NOAA klimata eksperte Ahira Sančesa norāda, ka gaisa temperatūras pieaugums pasaulē galvenokārt notiek cilvēku darbības rezultātā.

«Klimata pārmaiņas ir reālas. Temperatūras pieaugumu mēs redzēsim arī turpmāk,» norāda Sančesa.

Viņa piebilst, ka klimata pārmaiņām ir arī dabiski iemesli.

Kad klimatologi runā par temperatūrām un vidējo līmeni, viņi salīdzina attiecīgā mēneša vai gada līmeni ar 20. gadsimta vidējo līmeni.

Šajā gadījumā temperatūra, kas augstāka par vidējo, nozīmē, ka tā ir augstāka par vidējo periodā no 1900. līdz 2000. gadam.

18 no 19 siltākajiem gadiem vēsturē reģistrēti kopš 2000.gada, un NOAA uzsver, ka vispārējā pēdējo gadu tendence ir cilvēku aktivitāšu rezultāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu