Boltons: Tramps vēl nav pieņēmis lēmumu par Irānas kodolvienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps vēl nav pieņēmis lēmumu par iespējamu atteikšanos no Irānas un sešu pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās, svētdien paziņojis prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons.

«Viņš vēl nav pieņēmis lēmumu par palikšanu vai aiziešanu no kodolvienošanās,» Boltons pavēstīja telkanālam «Fox News».

Boltons arī atklāja, ka ASV prezidents apsver Francijas prezidenta Emanuela Makrona tikšanās laikā ar Trampu rosinātos kodolvienošanās uzlabojumus.

Tramps piedraudējis izstāties no viņa priekšteča Baraka Obamas laikā noslēgtās kodolvienošanās, ja Eiropas valstis, kas arī to parakstījušas, nepiekritīs atļaut stingrāku kontroli pār Teherānas raķešu programmu un noteikt Irānai paliekošus ierobežojumus attiecībā uz urāna bagātināšanu. Šobrīd tādi ierobežojumi noteikti līdz 2025.gadam.

ASV prezidents pieprasījis, lai Eiropas partneres risinātu šos jautājumus līdz 12.maijam, kad viņam kārtējo reizi jāpieņem lēmums, vai paturēt spēkā atteikšanos no sankciju piemērošanas Irānai.

Teherāna brīdinājusi, ka tā aktivizēs savu kodolprogrammu, ja ar lielvarām noslēgtā vienošanās izjuks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu