Skaldot malku, ar cirvi sevi nopietni traumējuši trīs cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vakar, skaldot malku, ar cirvi sevi nopietni traumējuši trīs cilvēki, savukārt pēc saindēšanās ar tvana gāzi slimnīcā tika nogādāts 12 gadus vecs zēns un 60 gadus veca sieviete, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Cilvēki, kas saindējās, Pierīgā savā dzīvesvietā pēc krāsns kurināšanas pārāk ātri aiztaisīja krāsns aizbīdni, kā rezultātā izplūdusi tvana gāze.

Vakar mediķu paīdzība bija nepieciešama arī trīs cilvēkiem, kas traumēja sevi, skaldot malku.

Vienā no gadījumiem Kurzemē 16 gadus vecs zēns, skaldot malku, iecirta sev plaukstā. Viņš tika nogādāts slimnīcā.

Vidzemē cieta 54 gadus veca sieviete, kura iecirta sev plaukstā, nocērtot arī pirkstu galus. Viņa tika nogādāta slimnīcā Rīgā specializētas palīdzības saņemšanai.

Tāpat Latgalē malkas skaldīšanas darbos sev plaukstā iecirta 51 gadu vecs vīrietis, kurš guva arī daļēju pirkstu amputāciju. Arī viņš tika nogādāts Rīgā, lai saņemtu specializētu palīdzību.

Latgalē cieta arī 56 gadus vecs vīrietis, kurš, apzāģējot ābeles zarus, ar motorzāģi traumēja sev kājas. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Vakar Vidzemē vīrietis ugunskura kurināšanā izmantoja benzīnu, kas uzliesmoja, kā rezultātā vīrietis guva plašus sejas, kakla un krūškurvja apdegumus.

Tāpat Vidzemē darba vietā cieta 20 gadus veca sieviete, kura nejauši ielika roku preses mehānismā. Prese saspieda sievietei plaukstu, tādējādi viņa guva nopietnu plaukstas traumu ar pirkstu lūzumiem, kā arī muskuļu un cīpslu bojājumiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1110 izsaukumus, no kuriem 209 bija saistīts ar traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu