Pret celulītu - ne tikai skaistuma vārdā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Šķiet, neatradīsim nevienu sievieti, kura priecātos par radušos celulītu, kaut arī nelielu. Tā ir zīme ne tikai par noteikta vecuma sasniegšanu, bet arī par neveselīgiem ieradumiem – gan dzīves stila, gan arī uztura ziņā. Būtiski, ka tas var liecināt arī par problēmām ar veselību - tas var būt priekšvēstnesis ar sirds un asinsvadu sistēmu saistītām slimībām. Tāpēc žurnāls «Ievas Padomu Avīze» dalās ar 10 ieteikumiem, kā cīnīties ar celulītu, lai, sagaidot vasaru, tā būtu pēc iespējas mazāk.

1. Ierastās siltās rīta dušas vietā pamēģini kontrastdušu (pamīšus karstu un aukstu ūdeni), šādi palielinot muskuļu tonusu un veicinot asins cirkulāciju.

2. Pēc šādas dušas ieteicams norīvēties ar dvieli, lai ātrāk sasiltu. Pēc tam apmēram 10 minūtes jāveic pašmasāža apļveida kustībām, sirds virzienā. Masāžai var izmantot linu dvieli.

3. Pēc masāžas ierīvējies ar pretcelulīta krēmu.

4. Vienu vai divas reizes nedēļā vietas, kur manāms celulīts, noberz ar skrubi.

5. Lai celulīts būtu mazāk manāms, regulāri lieto mitrinošus krēmus.

6. Neaizmirsti par ūdeni! Atbilstoši savam ķermeņa svaram ik dienas jāizdzer noteikts daudzums ūdens.

7. Ieteicama ir jebkāda fiziska aktivitāte – ja ne sportošana, tad vismaz kārtīga izstaigāšanās. Tā kā celulīta rašanos ietekmē arī stress, tad būtu vēlams atrast sev piemērotu relaksēšanās metodi.

8. Izvairies no produktiem, kuros ir mākslīgie saldinātāji un krāsvielas, kā arī no dzērieniem, kuros ir daudz cukura. Atceries - celulīta veidošanos veicina cigaretes, alkohols un kafija.

9. Ja iespējams, apmeklē pirti (vēlams reizi nedēļā), jo ar sviedriem no organisma tiek izvadīti toksīni.

10. Ejot vannā, pievieno ūdenim jūras sāli (apmēram puskilogramu) un pretcelulīta ēteriskās eļļas.

Vairāk padomu lasi žurnālā «Ievas Padomu Avīze».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu