DNS analīze: Indijā atrastās mirstīgās atliekas pieder pazudušajai Līgai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

DNS analīžu rezultāti ceturtdien apstiprinājuši, ka Keralas štatā Indijā atrastās mirstīgās atliekas pieder Latvijas pilsonei Līgai Skromanei, ziņo portāls «Irish Mirror». Līga pazuda 14.martā, taču pēc vairāk nekā mēnesi ilgušiem meklējumiem tika atrasta mirusi.

DNS paraugs tika salīdzināts ar Līgas jaunākās māsas Ilzes DNS. «Mēs gaidām galīgos medicīniskos ziņojumus, kas visu padarīs skaidrāku,» sacīja Ilze Skromane.

Lai arī Indijas policija sākumā pret lietu attiecās kā pret pašnāvību, policijas pārstāvja izteikumi trešdien lika domāt, ka izmeklēšanas virziens varētu mainīties. «Viens no mediķiem, kas veica autopsiju, mūs informēja, ka atrastas žņaugšanas pēdas,» norādīja pārstāvis. «Tāpēc tagad mēs pētām versiju par slepkavību.»

Izmeklēšanas ietvaros tikuši aizturēti vairāki cilvēki, ziņo «The Independent». Portāls arī vēsta, ka Līga esot atrasta nomaļā vietā, ko iecienījuši narkomāni un sīki narkotirgoņi, kuri tūristiem pārdod apreibinošās vielas.

Policija netālu no mangrovju meža, kur tika atrastas Līgas mirstīgās atliekas, uzgājusi nelielu laiviņu. Iespējams, Līga to izmantojusi, lai nokļūtu izolētajā vietā, raksta portāls «Onmanorama».

Divas sievietes policijai stāstījušas, ka esot redzējušas Līgu vienatnē ieejot mežā, norāda portāls.

Līga Skromane pazuda 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos.

Indijā Līga bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos ar tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līga Skromane cieta no smagas depresijas. Viņa pazuda neilgi pēc tam, kad izgāja no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā.

Kāds autorikšas vadītājs bija aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, kas atrodas līdzās Thiruvananthapuramai – vietai, kur vēlāk tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas.

Marta beigās Indijas policija izveidoja īpašu grupu Līgas Skromanes meklēšanai.

Autopsiju veikušie mediķi informēja policiju, ka Līgas ķermenim neesot konstatētas atvērtas brūces vai kaulu lūzumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu