Policija pieļauj, ka Indijā mirusī Līga varētu būt nožņaugta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Indijas policija izskata jaunu versiju par Keralas štatā pazudušās latvietes Līgas Skromanes nāvi. Policija trešdien sacīja, ka autopsiju veikušie mediķi pieļauj, ka Līga tikusi nožņaugta, raksta portāls «Times of India».

Iepriekš likumsargi uzskatīja, ka 33 gadus vecā sieviete varētu būt saindējusies ar indīgiem augļiem, kas auga netālu no vietas, kur Līga tika atrasta.

«Mēs joprojām gaidām galīgo ziņojumu. Tā ir tikai iespēja, ko pieļāva tiesu zinātnieki,» uzsvēra policijas pārstāvis.

Patlaban notiek dažādas analīzes, kuru rezultāti gaidāmi līdz nedēļas beigām. Pēc rezultātu izvērtēšanas policija nāks klajā ar versiju par notikušo, norādīja Indijas policijas pārstāvis.

Tikmēr policija turpina izjautāt vietējos iedzīvotājus, cerot saprast, kā Līga nokļuva vietā, kur tika atrastas viņas mirstīgās atliekas.

Līgas māsa Ilze Skromane tikās ar opozīcijas līderi Ramešu Čenitalu, kurš piedāvāja atbalstu un medijiem sacīja, ka Indijas valdība pret Līgas lietu izturējusies bezatbildīgi. Viņš norādīja, ka ne viņam, ne Līgas tuviniekiem neesot izdevies norunāt tikšanos ar štata galveno ministru.

Čenitals arī sacīja, ka policija rīkojusies nepareizi. Ja Līgas meklēšana būtu sākta uzreiz, iespējams, viņa būtu atrasta dzīva, uzskata opozicionārs.

«Policijas iecirknī Ilzi izsmēja, un tas ir liels kauns,» sacīja Čenitala. Ilze Skromane iepriekš sūdzējusies, ka policija bija apātiska un sākumā vilcinājās sākt izmeklēšanu, kaut arī viņa stāstīja, ka māsa depresijas dēļ ir viegli ievainojamā stāvoklī. Ilze sacīja, ka policisti pat smaidījuši, kad viņa par to stāstījusi.

Čenitals norāda, ka tas noticis policistu nepietiekamo angļu valodas zināšanu dēļ. Reģionos, kur ir daudz tūristu, darbā jāpieņem policisti, kas labi pārvalda angļu valodu, uzsver Čenitals.

Līga Skromane pazuda 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos.

Indijā Līga bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos ar tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līga Skromane cieta no smagas depresijas. Viņa pazuda neilgi pēc tam, kad izgāja no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā.

Kāds autorikšas vadītājs bija aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, kas atrodas līdzās Thiruvananthapuramai – vietai, kur vēlāk tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas.

Marta beigās Indijas policija izveidoja īpašu grupu Līgas Skromanes meklēšanai.

Autopsiju veikušie mediķi informēja policiju, ka uz Līgas ķermeņa neesot konstatētas atvērtas brūces vai kaulu lūzumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu