«Dārgā māsa, mūsu mīlestība pret tevi ir mūžīga.» Māsas veltījums Indijā mirušajai Līgai

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Nedēļas nogalē pēc vairāk nekā mēneša tika pielikts punkts Indijā pazudušās latvietes Līgas Skromanes meklēšanai. Diemžēl priecīgas ziņas tā arī neizdevās sagaidīt - pazudusī sieviete tika atrasta mirusi, vēsta portāls «The Independent». Viņas māsa Ilze Skromane sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja, ka esot piepildījusies viņas dzimšanas dienas vēlēšanās - beidzot atrast māsu.

Mirstīgās atliekas atpazina Līgas Skromanes tuvinieki - māsa Ilze un dzīvesbiedrs Endrū Džordans.

«19.aprīlī es lūdzos un lūdzos Dievam, lai piepilda vienu manu dzimšanas dienas vēlēšanos,» raksta Ilze. «Lūdzu ļauj uzzināt, kur ir mana māsa, lūdzu ļauj viņu atrast, šī neziņa ir nepanesama... Manas dzimšanas dienas - 20.aprīļa - pēcpusdienā divi vietējie puikas [viņu] atrada.»

«Manai māsai tas bija garš ceļš, un viņa daudz cietusi. Lai viņas dvēsele dus mierā mīloša Dieva rokās,» vēl māsa. «Mana dārgā māsa, mūsu mīlestība pret tevi ir mūžīga.»

Līgas Skromanes mirstīgās atliekas tika atrastas piektdien. Mirstīgās atliekas atrada jaunieši, kuri bija devušies makšķerēt.

Ilze Skromane atpazina māsu pēc matu krāsas un apģērba. Indijas institūcijas veiks tiesu medicīnas ekspertīzi drošai personas identifikācijai.

Autopsijas rezultāti noteiks, kādā virzienā turpināsies izmeklēšana, medijiem norādīja policijas komisārs. Sievietes tuvinieki uzskata, ka viņa tikusi nogalināta.

Laikraksts «The Times of India» vēsta, ka Ilze Skromane esot lūgusi autopsiju uzticēt viņas izvēlētiem speciālistiem, taču policija šo lūgumu esot noraidījusi kā likumdošanai neatbilstošu. Ģimene jau iepriekš pārmetusi vietējai policijai kūtrumu.

Autopsijā netika konstatēti nekādi iekšēji savainojumi, liekot domāt, ka ķermenis sadalījies dabiskā veidā pēc nāves, vēsta «The Times of India».

Līga Skromane pazuda 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos.

Indijā Līga bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līga Skromane cieta no smagas depresijas. Viņa pazuda neilgi pēc tam, kad izgāja no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā.

Kāds autorikšas vadītājs bija aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, kas atrodas līdzās Thiruvananthapuramai – vietai, kur vēlāk tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas.

Marta beigās Indijas policija izveidoja īpašu grupu Līgas Skromanes meklēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu