Lūdz DP izvērtēt Gapoņenko izteikumus par «etnisko tīrīšanu» Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V) lūdzis Drošības policijai izvērtēt nereģistrētā veidojuma «Nepilsoņu kongress» (NK) vadītāja Aleksandra Gapoņenko paziņojumu par to, ka amerikāņi Rīgā veikšot «etnisko tīrīšanu».

Deputāts teica, ka iesniegumu DP nosūtījis šodien un tajā lūdzis izvērtēt, vai Gapoņenko paziņojumā nav saskatāmas nozieguma pazīmes.

Gapoņenko sociālajā tīklā «Facebook», it kā atsaucoties uz kādu «amerikāņu draugu», paziņojis, ka maija vidū Rīgas ielās notikšot plašas NATO militārās mācības, kuru laikā daļa amerikāņu karavīru maskēšoties par krievvalodīgajiem un inscinēšot nekārtības, kas vēlāk medijos tiktu atainotas kā reālas masu nekārtības, ko organizējusi Krievija. Gapoņenko norādīja, ka amerikāņu karavīriem kopā ar DP tāpat esot ieplānots veikt krievvalodīgo arestus.

DP savos pārskatos Gapoņeko nodēvējusi par Krievijas tautiešu politikas atbalstītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu