Turcijas prezidents izsludina pirmstermiņa vēlēšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HANDOUT / REUTERS

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien izsludinājis pirmstermiņa vēlēšanas 24.jūnijā, to rīkošanu pēc nacionālistu partijas aicinājuma pārceļot par pusotru gadu agrāk.

Papildināts viss teksts

«Pēc konsultācijām ar [Nacionālistu kustības partijas (MHP) līderi Devletu] Bahčeli mēs nolēmām rīkot vēlēšanas 2018.gada 24.jūnijā,» pavēstīja Erdoans pēc tikšanās ar Bahčeli.

Televīzijā no prezidenta pils pārraidītajā uzrunā Erdoans kā iemeslu pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanai minēja situāciju Irākā un Sīrijā, kā arī nepieciešamību pieņemt ekonomiskus lēmumus.

Vēlēšanu datums vēl ir jāapstiprina vēlēšanu komitejai, taču gatavošanās tām jau sāksies, viņš piebilda.

Vienā dienā notiks gan prezidenta, gan parlamenta vēlēšanas. Sākotnēji tās bija paredzēts rīkot 2019.gada 3.novembrī.

Pirmstermiņa vēlēšanu rīkošana politikas komentētājiem ir pārsteigums, jo Erdoana valdība līdz šim bija vairākkārtīgi uzsvērusi, ka pirmstermiņa vēlēšanas netiks rīkotas.

Erdoana islāmistu kustībā sakņotā Taisnīguma un attīstības partija (AKP) šogad noslēdza vēlēšanu aliansi ar MHP. Bahčeli pagājušajā gadā atbalstīja Erdoanu referendumā, kurā tika ievērojami paplašinātas prezidenta pilnvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu