Itālijas prezidents ceturtdien atsāks sarunas politiskās krīzes pārvarēšanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas prezidents Serdžio Matarella ceturtdien sāks otro 48 stundu sarunu kārtu valsti pārņēmušās politiskās krīzes atrisināšanai un jaunās valdības izveidošanai, otrdien pavēstīja prezidenta kanceleja.

Kā teikts kancelejas paziņojumā, prezidents pirmajā dienā tiksies ar politiskajiem līderiem, bet piektdien tiksies ar abu parlamenta palātu spīkeriem un savu priekšgājēju Džordžo Napolitāno.

Pirmā 48 stundu sarunu kārta ar partiju līderiem notika pagājušajā nedēļā un pēc tās Matarella paziņoja, ka dos pāris dienas laika pārdomām.

Parlamenta vēlēšanas Itālijā notika 4.martā.

Vēlēšanās uzvarēja Itālijas bijušā premjerministra Silvio Berluskoni pārstāvētā konservatīvo partiju koalīcija, kuras ietvaros visvairāk balsu ieguva Ziemeļu līga, taču labējās partijas nespēja izcīnīt valdības izveidošanai nepieciešamo absolūto vairākumu.

Savas pretenzijas uz valdības veidošanu pieteikusi gan konservatīvo partiju koalīcija, gan populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S), kas vēlēšanās ieguva visvairāk balsu kā atsevišķa partija.

Lielākais vēlēšanu zaudētājs centriski kreisā Demokrātiskā partija solījusi palikt opozīcijā.

Gaidāms, ka politiskais strupceļš turpināsies vismaz pāris nedēļas, bet ja risinājumu neizdosies panākt, Matarella var lemt par jaunu vēlēšanu izsludināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu