Tramps atcēlis Latīņamerikas braucienu, lai pārraudzītu ASV atbildi uz Sīrijas notikumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA

ASV prezidents Donalds Tramps atcēlis šonedēļ plānoto pirmo braucienu uz Latīņameriku, lai «pārraudzītu amerikāņu atbildi Sīrijai», otrdien paziņoja Baltais nams.

Trampa vietā uz Amerikas samitu Peru dosies viceprezidents Maiks Penss, paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

«Pretēji sākotnēji plānotajam prezidents Tramps neapmeklēs Astoto Amerikas samitu Limā, Peru, un nedosies uz Bogotu, Kolumbijā,» teikts Sandersas paziņojumā.

Tramps «paliks Savienotajās Valstīs, lai pārraudzītu amerikāņu atbildi Sīrijai un sekotu līdzi notikumu attīstībai visā pasaulē,» viņa norādīja, piebilstot, ka Penss dosies arī uz Kolumbiju.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas «Baltās ķiveres» un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noraida apsūdzības, ka Damaska operācijā pret nemierniekiem Dumā būtu izmantojusi ķīmiskos ieročus.

Sīrijas valdība otrdien uz Dumu izmeklēt apsūdzības par ķīmisko ieroču uzbrukumu uzaicinājusi starptautisko Ķīmisko ieroču aizlieguma organizāciju (OPCW).

ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss pirmdien, izsakoties par reakciju uz notikumiem Sīrijā, kur varētu būt noticis uzbrukums ar ķīmisko ieroču pielietošanu, sacīja, ka militāra atbilde nav izslēgta.

Tramps pirmdien paziņoja, ka vienas vai divu dienu laikā tiks pieņemti «svarīgi lēmumi» par reakciju uz situāciju Sīrijā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu