Oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Zviedrijas kroņprincese un princis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ielūguma 27.aprīlī oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Zviedrijas kroņprincese Viktorija un Zviedrijas princis Daniels, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vizīte iezīmēs Latvijas ciešo sadarbību un partnerību ar Zviedriju, un būs īpaši veltīta Latvijas simtgadei.

Zviedrijas kroņprincese Latvijā pēdējo reizi viesojusies 2015.gada jūnijā, kad apmeklējusi Jūrmalu un tikusies ar Ārlietu ministrija parlamentāro sekretāri Zanda Kalniņu-Lukaševicu. Kroņprincese toreiz ieradās Latvijā, lai piedalītos Eiropas Savienības Stratēģijas Baltijas jūras reģionam 6.ikgadējā foruma atklāšanā.

Princese Viktorija kļuva par troņmantnieci 1980.gadā pēc konstitucionālās reformas, pēc kuras par troņmantnieku var kļūt monarha vecākais bērns neatkarīgi no dzimuma.

Viņa ir pirmā rindā uz troni un ir populāra Zviedrijā. Vairāki nesen veikti pētījumi liecina, ka vairumam zviedru princese Viktorija patīk labāk nekā viņas tēvs Kārlis Gustavs XVI, kas ir Zviedrijas karalis kopš 1973.gada un pēdējos gados iesaistīts vairākos skandālos.

Foto: AFP/Scanpix

Princese Viktorija un viņas bijušais treneris un ilggadējais draugs Daniels Vestlings apprecējās 2010.gada 19.jūnijā.

Šogad Latvijā par godu valsts simtgadei gaidāmas vairākas Eiropas un Skandināvijas valstu karaļnamu vizītes, janvārī apstiprināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Viņš skaidroja, ka notiek aktīvs darbs pie vairāku karaļnamu vizīšu saskaņošanas, tajā skaitā Nīderlandes karaļpāra, Luksemburgas lielhercoga Anrī Albēra Gabriēla Feliksa Marī Gijoma Nasava-Veilburga, kā arī Zviedrijas, Norvēģijas un Lielbritānijas karaļnamu pārstāvju vizītes.

23. aprīlī un 24. aprīlī oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Viņa Karaliskā Augstība Norvēģijas kroņprincis Hokons un Viņas Karaliskā Augstība kroņprincese Mete Mārita, bet 11.jūnijā un 12. jūnijā Latviju apmeklēs Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs un Nīderlandes karaliene Maksima.

Zināms, ka Latviju decembrī apmeklēs Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija, to janvārī preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinskis (ZZS) sacīja Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu