Signe Meirāne iedvesmo: viena omlete katrai nedēļas nogalei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Omletes tā pa īstam es iemīlēju 2017. gada vasarā, kad kādu laiku pavadīju Toskānā. Tur, lai gan pārsvarā brokastīs ēdām ko saldu, kā to dara itāļi, bija dienas, kad mūsu ģimeņu vīrieši teica, ka gribot ko sātīgu, sāļu – omleti. Netālu no mūsu mājas, lejā pa kalnu bija neliela saimniecība, uz kuru ar draudzeni aizgājām pēc olām. Atnācām atpakaļ, atvēru ledusskapi, un tur bija mazs gabaliņš tirgū pirktas desiņas, divas dienas pastāvējuši cukīni ziedi (kas ir garšīgi, bet ne tuvu tādi skaistuļi kā gribētos) un nedaudz parmezāna. Aizgāju līdz dārzam, saplūcu rozmarīnu un uzcepu omleti.»

Lai gan grāmata «52 omletes. Viena omlete katrai nedēļas nogalei» fiziski bija izšķirstāma jau 22. martā, tikai vakar, nosvinot grāmatas iznākšanas svētkus, varēja teikt, ka grāmata patiešām ir iznākusi. Grāmata, kurā ne tikai recepšu, bet arī bilžu autore ir Signe Meirāne. Neliela, kabatas izmēra grāmatiņa, kas viegli ieguļ rokās un ir ērti lietojama virtuvē. Kāpēc 52 omletes? Jo gadā ir 52 nedēļas nogales, katrai viena omlete, jo tieši šāda gatavošana kopā un omlešu ēšana veido tos lieliskos brīvdienu rītus.

Un, lai gan grāmata ir Signes darbs, tomēr tā nekādi nebūtu iespējama bez «Balticovo» atbalsta. Tieši viņi bija tie, pateicoties kuriem grāmata ir tapusi. Ar rakstiem par olām, to izmēriem, veselīgumu, dažādiem mītiem un holesterīnu. Ar 52 receptēm dažādām sezonām un dažādām gaumēm. Veģetāras, ar sieru, ar zivi, ar gaļu un pasaules ceļojumu iedvesmotas. Visas tādas, lai iedvesmotu ikvienu paskatīties uz omleti kā daudz interesantāku ēdienu, nekā tas mums dažreiz liekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu