Pašaizsardzība vai slepkavība? Britu pensionāru aiztur par laupītāja nogalināšanu

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas policija trešdien aizturēja 78 gadus vecu pensionāru, ko tur aizdomās par viņa mājā iebrukuša laupītāja nāvējošu saduršanu. Vēlāk sirmgalvis tika atbrīvots uz izmeklēšanas laiku līdz maijam, ziņo raidorganizācija SKY. Laupītājam bija līdzzinātājs, kurš aizbēga no notikuma vietas pirms policijas ierašanās.

37 gadus vecais laupītājs agrā trešdienas rīta stundā tika atrasts saļimis Furtergrīnroudā, netālu no mājas, kurā notika laupīšana. Pēc nepilnām trim stundām vīrietis nomira slimnīcā Londonas centrālajā daļā. Autopsijā tika noteikts, ka nāves iemesls ir durta brūce ķermeņa augšdaļā.

Otrs par laupīšanas mēģinājumu aizdomās turamais aizbēga no notikuma vietas pirms policijas ierašanās. Tiek uzskatīts, ka viņam bija gaiša ādas krāsa, taču iespējamā laupītāja identitāte nav zināma.

78 gadus vecais vīrietis, kas britu medijos identificēts kā Ričards Osborns-Brūkss, policijai bija ziņojis, ka viņa mājās notiek laupīšana un ka tur atrodas ievainots cilvēks. Policisti atklāj, ka starp veco vīru un abiem laupītājiem izcēlās cīniņš.

Pensionārs, kuram uz rokām bija nobrāzumi, vispirms tika aizturēts aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, bet vēlāk - par slepkavību.

Tikmēr vietējie iedzīvotāji pauduši atbalstu Osbornam-Brūksam. Apkaimē dzīvojošais Adams Leiks sacīja, ka pats nejūtoties pasargāts no noziedzniekiem un ka sirmgalvis «tikai aizsargājās». «Tas nebūtu taisnīgi, ja viņu sodītu par sevis aizstāvēšanu. Esmu runājis ar kaimiņiem, kuri piekrita, ka galvenais ir viņu atbalstīt pēc pārdzīvotā,» teica vīrietis.

«Viņš ir pelnījis medaļu,» uzskata kāds cits kaimiņš, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu. «Nedrīkst ielauzties citu cilvēku mājās.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu