Malala Jusafzai pirmo reizi pēc sašaušanas apmeklē dzimto pilsētu Pakistānā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ABDUL MAJEED / AFP

Nobela Miera prēmijas laureāte Malala Jusafzai, kura pirms vairāk nekā pieciem gadiem cieta talibu uzbrukumā, pirmo reizi pēc sašaušanas sestdien ieradās dzimtajā pilsētā Mingorā, kas atrodas Svātas ielejā Pakistānā.

Apmeklējumā viņu pavadīja tēvs, māte un divi brāļi, un viesošanās notika slepenībā un pastiprinātas drošības apstākļos.

Mingorā viņa tika nogādāta armijas helikopterā, un neilgās viesošanās laikā meiteņu tiesību aktīviste tikās ar draugiem, bet pēc tam apmeklēja kādu netālu esošu skolu.

20 gadus vecās Nobela Miera prēmijas laureātes īsā viesošanās ir simboliski svarīgs brīdis Pakistānai, kurā Svātas ieleja tiek slavēta kā veiksmes stāsts ilgajā cīņā pret ekstrēmismu.

«Es pametu Svātu ar acīm ciet, bet esmu atgriezusies ar atvērtām acīm,» viņa sacīja, runājot par laiku pēc uzbrukuma, kad viņu komā nogādāja militārajā hospitālī.

Ceturtdien tika paziņots, ka Jusafzai ir pirmo reizi kopš uzbrukuma ir atgriezusies Pakistānā.

Šobrīd Jusafzai studē Oksfordas Universitātē. Nobela Miera prēmiju viņa saņēma 2014.gadā 17 gadu vecumā, kļūstot par tās visu laiku jaunāko laureāti.

Talibi Jusafzai 2012.gadā sarīkoja uzbrukumu, sašaujot viņu galvā, jo jauniete iestājās par meiteņu tiesībām uz izglītību.

Viņa uzbrukumā izdzīvoja un pārcēlās uz Lielbritāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu