Karaliskās britu Lieldienas: kā tās svin Keita, Viljams, Harijs un karaliene

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rex Features / Vida Press/ Reuters/ PA Wire/PA Images/ Scanpix

Nenoliedzami, Lieldienas svin gandrīz visi, arī britu karaļnama pārstāvji. Bet, kā jau paredzams, viņu svinēšanas veidi pamatīgi atšķiras no vidusmēra iedzīvotājiem. Ir tradīcijas, kuras jāievēro, un ir vēlmes, kuras ir iespējams piepildīt. Šādi, lūk, karaliskie pārstāvji ir atzīmējuši Lieldienas iepriekš, ziņo popsugar.com.

 
Foto: PA Wire/PA Images/ Scanpix

Viljams, Keita, Džordžs un dzīvnieki

Kāds ir vislabākais veids, lai Lieldienās nebūtu jāsamierinās tikai ar cāļu un zaķu apjūsmošanu, bet apskatītu arī citus mīlīgus dzīvnieciņus? Protams, zooloģiskais dārzs! Princis Viljams, Keita un mazais Džordžs 2014. gada Lieldienās apmeklēja Jaunzēlandi un Austrāliju. Šīs vizītes laikā viņi apciemoja dzīvniekus Sidnejas zooloģiskajā dārzā, kurā tuvāk viņi tika «iepazīstināti» ar koalām un ķenguriem.

 
Foto: Reuters/ Scanpix

Harijs un motocikli

Lai izvairītos no pamatīgās Lieldienu kņadas, princis Harijs 2012. gadā izvēlējās apmeklēt Transilvāniju. Harijs apmetās pie tēva drauga, kaut arī viņa tēvam princim Čārlzam Rumānijas provincē pieder īpašums. Brīvdienas Harijs izbaudīja kopā ar draugiem, ar motocikliem dodoties kalnos.

 
Foto: AFP/ Scanpix

Karaliene un baznīca

Karaliene Elizabete II Lieldienu laikā vienmēr atrodas Vindzoras pilī. Lieldienu svētdienā viņa vienmēr apmeklē rīta lūgšanu baznīcā. Viņai parasti pievienojas kāds no ģimenes locekļiem, bieži vien Veseksas grāfs, princis Edvards un grāfiene Sofija. Šis ir piemērots laiks, lai karaliene atrādītu savus pavasarīgos un košos apģērbus.

 
Foto: PA Wire/PA Images/ Scanpix

Karaliene un šokolāde

Karalienei Elizabetei II ļoti garšo šokolāde, tomēr gavēņa laikā viņa no tās atsakās. Bet pēc baznīcas apmeklējuma Lieldienās Vinzoras pils pagalmā tiek pasniegtas pusdienas un gardi našķi, kurus sagatavojuši pils pavāri. Karalienes iecienītākais saldēdiens – šokolādes biskvīta kūka.

 
Foto: AP/ Scanpix

Keita, Viljams un Alpi

Pēc tam, kad 2012. gadā princis Viljams sešas nedēļas bija pavadījis apmācībās ar helikopteru, Lieldienu laikā viņi ar Keitu satikās franču Alpu nogāzēs. Šo ceļojumu viņiem bija dāvinājuši Keitas vecāki.

 
Foto: Reuters/ Scanpix

Čālzs, Kamilla un Skotijas kalni

Nav nepieciešams meklēt labākas vietas aizjūras valstīs, arī Apvienotajā Karalistē ir gana skaistas vietas. Pavasaris ir perfekta vieta, lai apmeklētu Skotijas kalnainos apvidus. Princis Čārlzs un Kamilla Lieldienu brīvdienās bieži dodas turp. Šajā apvidū viņi pavadīja arī savu medusmēnesi pēc salaulāšanās 2005. gadā.

 
Foto: Rex Features/ Vida Press

Karaliskās ģimenes bērni un Lieldienu olas

Protams, arī veikalos var nopirkt gatavus produktus, ēdienus un našķus, kas ir labi, bet karaliskās ģimenes bērni parasti tiek cienāti ar pašgatavotiem saldumiem. Ja runa ir par Lieldienu olām, tad, lai pieturētos pie karaliskajiem rituāliem, tās ir jāgatavo pašiem. Protams, parasti gan piepalīdz karaļnama konditors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu