Rīgas dome nodod atpakaļ komitejai projektu, par kuru opozīcija grib izjautāt ilgāk nekā 20 minūtes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domē šodien tika skatīts Rīgas pilsētas arhitekta biroja darba plāns 2018.gadam, taču, balstoties uz jaunā nolikuma prasībām, tas tika nosūtīts atkārtotai skatīšanai Pilsētas attīstības komitejai, jo opozīcijai par to bija pārāk daudz jautājumu.

Jaunais Rīgas pašvaldības nolikums paredz, ka, skatot vienu lēmumprojektu, jautājumu sadaļai tiek atvēlētas 20 minūtes. Ja šajā laikā deputāti nav paspējuši uzdot visus viņiem interesējošos jautājumus, lēmumprojektu drīkst izņemt no dienas kārtības un nodot vēlreizējai izskatīšanai atbildīgajai komitejai.

Līdz nākamajai domes sēdei deputātiem tiek atvēlēts laiks, lai iepazītos ar visu viņiem interesējošo informāciju un, iekļaujot jautājumu dienas kārtībā atkārtoti, tas uzreiz nonāk debašu sadaļā.

Skatot arhitektu biroja darba plānu, 20 minūtes dažādus jautājumus uzdeva deputāte Inese Andersone (V), līdz ar ko citi viņas kolēģi sev interesējošos jautājumus uzdot nepaspēja. Pēc Andersones «jautājumu rindā» stāvēja vēl seši deputāti, līdz ar to domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) nodeva plāna projektu otrreizējai caurskatīšanai.

Kā ziņots, opozīcijai pametot 26.martā sasaukto Rīgas domes ārkārtas sēdi, ar koalīcijas balsīm atkal tika mainīts pašvaldības nolikums, atceļot ierobežojumus domes sēdēs uzdodamo jautājumu skaitam, bet tā vietā nosakot tiem laika ierobežojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu