Tikpat garš kā Latvijā augstākā būve: pasaulē lielākais kruīza kuģis gatavs startam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS

Piektdien uzņēmums «Royal Caribbean International» saņēmis ilgi gaidīto, 228 tūkstošus tonnu smago kruīza kuģi «Symphony of the Seas», kurš Francijā tika būvēts vairāk nekā trīs gadus, ziņo «USA Today».

18 klāju augstais un 362 metrus garais kuģis izmēros nedaudz pārspēj līdz šim lielāko kruīza kuģi - «Royal Caribbean» piederošo 22 mēnešus veco «Harmony of the Seas».

Salīdzinājumam - «Symphony of the Seas» ir gandrīz tikpat garš kā augstākā būve Latvijā - Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā, tā augstums, kā zināms, ir 368,50 metri.

«Symphony» ir par 1000 tonnām smagāks par «Harmony» un tam ir vairākas jaunas atrakcijas - uzlabota izklaižu zona, lāzeru peintbola parks un jūras velšu restorāns. Tāpat jaunajam kuģim ir vairāk kajīšu, tajā skaitā pirmais divstāvu ģimenes numurs, kura abus stāvus savieno slidkalniņš.

Jaunais kruīza kuģis, kas radīts iespaidīgu atpūtas vietu cienītājiem, lepojas ar vairākiem bāriem, restorāniem un izklaides zonām, un tas varēs uzņemt līdz pat 6680 pasažieru.

«Symphony» tāpat kā «Harmony» radīts Francijas kuģu būvētavā «STX France», kas ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas spēj izgatavot šāda izmēra kuģus. «Symphony» būvniecība tika sākta 2015. gada sākumā.

No Francijas būvētavas kuģis sestdien izbrauca uz Barselonu Spānijā, no kurienes 31. martā aties «Symphony» pirmais reiss ar pasažieriem. Kuģa pirmais kruīzs paredzēts pa Vidusjūru, taču pēc tam tas tiks stūrēts uz Maiami, lai vizinātu atpūtniekus pa Karību jūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu