Pabriks: Spriedze starp Rietumiem un Krieviju nemazināsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāti, kas nevienam nav pārsteigums, liek domāt, ka šīs valsts īstenotā politika nemainīsies un spriedze starp Rietumiem un Krieviju nemazināsies, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V).

Pēc Pabrika domām, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir nepieciešamība šajā valstī mājās radīt sajūtu, ka viņš ir stingrs prezidents un pārliecinoši aizstāv savas valsts intereses starptautiskā līmenī. «Lielai daļai Krievijas pilsoņu tas šķiet pieņemami, jo sniedz pašcieņas sajūtu, ceļ pašnovērtējumu. Šajā gadījumā tiek uzskatīts, ja no mums baidās - tātad mūs ciena, un tiek pievērtas acis uz valsts ekonomisko stāvokli, sociālām problēmām un patiešām nepieciešamo problēmu risināšanu,» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Pabriks.

Rietumu politiku turpina apgrūtināt iekšējās pretrunas un transatlantiskās uzticības mazināšanās, kas apgrūtina dialogu ar Krieviju, norāda Pabriks. Viņš arī piebilst, ka vairāku Eiropas Savienības (ES) valstu ciešās ekonomiskās intereses, kas saistītas ar šo valsti, liedz ieņemt skaidru un stingru pozīciju, ko Krievija ir izmantojusi savās interesēs un varētu turpinās izmantot arī nākotnē.

Kā ziņots, Krievijā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis pašreizējais valsts galva Vladimirs Putins, nodrošinot sev vēl vienu sešu gadu amata termiņu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti pēc 99% vēlēšanu komisiju protokolu apstrādes.

Tomēr Krievijas opozīcijas aktīvisti un nevalstiskās organizācijas ziņoja par daudziem pārkāpumiem svētdien notiekošajās prezidenta vēlēšanās. Galvenie minētie pārkāpumi ir fiktīvu biļetenu mešana urnās, kā arī urnu novietošana ārpus videokameru redzamības loka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu