Krievijas prezidenta vēlēšanās Igaunijā Putins ieguvis 94% balsu, Lietuvā - 85%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijā notikušajā balsošanā Krievijas prezidenta vēlēšanās pašreizējo valsts galvu Vladimiru Putinu atbalstījuši 94% nobalsojušo, paziņojusi Krievijas vēstniecība Igaunijā. Savukārt iecirkņos Lietuvā savu balsi par Putinu atdevuši 85% vēlētāju, ziņo Krievijas vēstniecība Lietuvā.

(Papildināta ziņa.)

Igaunijā Pāvels Grudiņins no Komunistiskās partijas saņēmis 1,77% balsu, bet Vladimirs Žirinovskis no ultranacionālistiskās Liberāldemokrātiskās partijas - 1,47% balsu.

Pārējie kandidāti - Sergejs Baburins no nacionālistiskās partijas «Krievijas tautas savienība», Grigorijs Javļinskis no liberālās partijas «Jabloko», Ksenija Sobčaka no opozīcijas partijas «Pilsoniskā iniciatīva», Maksims Suraikins no partijas «Krievijas komunisti» un Boriss Titovs no Izaugsmes partijas - ieguvuši no 0,2% līdz 0,8% balsu.

Pavisam Igaunijā nobalsojuši 28 077 cilvēki jeb 33,7% no balsstiesīgajiem. Vēlēšanu iecirkņi bija atvērti Krievijas vēstniecībā Tallinā, tās konsulārajā nodaļā Tartu, kā arī ģenerālkonsulātā Narvā.

Tikmēr Lietuvā Pāvels Grudiņins no Komunistiskās partijas ieguvis 5,3% balsu, bet Ksenija Sobčaka no opozīcijas partijas «Pilsoniskā iniciatīva» - 2,9% balsu.

Par to, cik balsu saņēmuši pārējie kandidāti, vēstniecība informāciju nesniedz.

Pavisam Lietuvā nobalsojuši 4487 cilvēki jeb 39% no balsstiesīgajiem.

Vēlēšanu iecirkņi bija atvērti Krievijas vēstniecībā Viļņā, Kauņas viesnīcā «Park Inn», Krievijas ģenerālkonsulātā Klaipēdā, Šauļu ģimnāzijā «Santarve» un Visaginas kultūras centrā «Draugyste».

Jau ziņots, ka svētdien notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis Putins ar 76,67% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu