VL-TB/LNNK vēl lems, vai atbalstīt Maizīša pārvēlēšanu SAB direktora amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai arī valdošās koalīcijas partneri pauž atbalstu Jāņa Maizīša pārvēlēšanai Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatā, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) viedokļi šajā jautājumā esot dažādi.

Pievienota 3. rindkopa

VL-TB/LNNK politiķis Edvīns Šnore šodien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes pauda, ka frakcijā domas dalās un tāpēc lēmums vēl tiks pieņemts frakcijas sēdē. «Es arī neesmu 100% pārliecināts, ka atbalstīšu Maizīša kungu,» piebilda Šnore.

Tikmēr koalīcijas partneri pauda atbalstu Maizītim un bija izbrīnīti par Šnores pausto. Pirms VL-TB/LNNK politiķa teiktā Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzsvēra, ka koalīcija atbalsta Maizīša kandidatūru, līdzīgu nostāju pauda arī «Vienotības» līderis Arvils Ašeradens.

«Vienotība» plāno atbalstīt nacionālās apvienības iniciatīvu, žurnālistiem sacīja partijas līderis Arvils Ašeradens. Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šo ieceri saista ar priekšvēlēšanu periodu, proti, šogad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Nacionālā drošības padome iepriekš nolēma izvirzīt pašreizējo SAB direktoru Maizīti arī nākamajām pilnvaru termiņam. Saeimas Nacionālās drošības komisija vienbalsīgi atbalstījusi Maizīša atkārtotu apstiprināšanu SAB vadītāja amatā.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza Nacionālā drošības padome, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu