JKP valdē Jāni Ozolu nomaina Juta Strīķe

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdē jurista Jāņa Ozola vietā turpmāk strādās Rīgas domes deputāte, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Juta Strīķe, informēja politiskajā spēkā.

Šāds lēmums tika pieņemts svētdienas vakarā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notikušajās partijas valdes vēlēšanās.

Pārējais JKP valdes sastāvs paliek nemainīgs - tajā joprojām strādās Jānis Bordāns, kurš atkārtoti ievēlēts par valdes priekšsēdētāju, Talsu novada domes deputāte, ekonomiste Inga Gluzda, Rīgas domes deputāts, bijušais KNAB darbinieks Juris Jurašs, kā arī Rīgas domes deputāts, ekonomists Krišjānis Feldmans.

LETA jau ziņoja, ka svētdien notikušajā partijas sapulcē JKP par savu Ministru prezidenta amata kandidātu startam 13.Saeimas vēlēšanās nominēja politiskā spēka līderi Bordānu.

Viņš savukārt nāca klajā ar radikālu reformu piedāvājumu nolūkā izveidot mazu un efektīvu valsts pārvaldi. Lai sasniegtu šo mērķi, JKP ir iecerējusi no pašreizējām 13 ministrijām gada laikā izveidot astoņas ministrijas, bet vēlāk, iespējams, to skaitu vēl samazināt. Bordāns uzsvēra, ka patlaban ministrijas strādā atbilstoši likumam, bet turpmāk tās darbosies atbilstoši izvirzītajai «misijai».

Ierēdņu skaitu JKP plāno samazināt par 30% un katra ierēdņa darbu vērtēt atbilstoši viņam izvirzītajai «misijai». Bordāns pieļāva, ka, iespējams, atsevišķās iestādēs nāksies atlaist visus ierēdņus un pieņemt darbā citus cilvēkus, kā tas ticis izdarīts, piemēram, Gruzijas Ceļu policijā.

Partijas sanāksmē arī tika pausts, ka gada laikā JKP jākļūst par lielāko Latvijas partiju, bet triju gadu laikā - par lielāko partiju Baltijā. Biedru skaita ziņā JKP esot gatava konkurēt ar Lietuvas lielākajām partijām, kuru biedru skaits ir 10 000-20 000. Pēdējā gada laikā JKP biedru skaits esot palielinājies no 507 līdz 908.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanas notiks šī gada oktobra pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu