Seriālam «Beverlihilsa 90210» jau 28 gadi: kā mainījušies iemīļotie aktieri?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ Rex Features/ Vida Press

«Beverlihilsa 90210» bija viens no pirmajiem tīņu seriāliem deviņdesmitajos gados, kurš bija dikti iemīļots arī Latvijas jauniešu vidū. Meitenes «ģība» galveno lomu atveidotāju Brendona un Dilana dēļ, savukārt puiši acis priecēja ar seriāla varonēm – Kelliju, Brendu un Donnu. Seriāls tika uzņemts 10 gadu garumā no 1990. līdz 2000. gadam, ziņo digitalspy.com. Šogad aprit 18 gadi kopš seriāla filmēšanas beigām, tāpēc nolēmām paskatīties, kā gadu gaitā mainījušies galvenie varoņi.

 
Foto: Everett Collection/ Sipa USA/ Vida Press

Džeisons Prīstlijs (Brendons, 1. - 9. sezona, viesis 10. sezonā)

Džeisons par pusaudžu elku kļuva, pateicoties savai lomai seriālā, atveidojot Brendonu. Kopš šā izrāviena darba viņam netrūkst. Piedalījies daudzos un dažādos seriālos, filmās un TV šovos, kā, piemēram, Call Me Fitz, Tru Calling, How I Met Your Mother. Tomēr loma, pēc kuras viņu atpazīst visvairāk, ir Brendons no «Beverlihilsa 90210».

Viņš aktīvi ir iesaistījies arī autosportā, piedaloties dažādās sacensībās.

Džeisons ir precējies ar grima mākslinieci Naomi Lovdu, ar kuru salaulājās 2005. gadā. Kopīgi viņi audzina divus bērnus.

 
Foto: Everett Collection/ Rex Features/ Vida Press

Šenona Dohertija (Brenda, 1. - 4. sezona)

Seriālā Šenona atveidoja Brendona dvīņumāsu Brendu. Lai arī filmējās tikai līdz 4. sezonai, viņas loma visiem spilgti palikusi atmiņā.

Dažus gadus vēlāk viņa piedalījās seriāla «Amulets» (Charmed) filmēšanā. Bet jau pēc 3. sezonas pārtrauca sadarbību ar seriāla veidotājiem, nesaskaņu ar aktieriem un komandu dēļ.

Pēc šā seriāla Šenona kļuva par vairāku iecienītu TV šovu zvaigzni. Viņa izmēģināja sevi dejotājas lomā šovā Dancing with the Stars (2010), piedalījās atkalapvienošanās projektā ar seriāla «Amulets» kolēģiem, kā arī skatītāji nevar aizmirst (vai piedot) viņas šovu Breaking Up with Shannen Doherty, kurā viņa palīdzēja cilvēkiem pamest savas otrās pusītes.

2015. gadā Šenona paziņoja, ka viņai ir atklāts krūts vēzis, kam sekoja ķīmijterapijas. Pēc veiksmīgas mastektomijas, 2017. gada aprīlī viņa paziņoja, ka vēzis ir remisijas stadijā.

 
Foto: Everett Collection/ Sipa USA/ Vida Press

Lūks Perijs (Dilans, 1. - 6., 9. - 10. sezona)

Arī Lūks kļuva par tīņu elku, seriālā atveidojot slikto puisi Dilanu. Drīzumā viņš spēlēja lomas arī tādās filmās kā Buffy the Vampire Slayer un The Fifth Element.

Līdz ar atgriešanos seriālā pēdējās divās sezonās, viņš aktīvi turpināja filmēties arī citos seriālos un pilnmetrāžas filmās, sākot ar The Simpsons, Will & Grace un beidzot ar Family Guy, Criminal Minds un Sin City.

Lūks ir spēlējis arī uz Brodvejas un Londonas skatuvēm, ieskaitot izrādi When Harry Met Sally 2004. gadā.

2003. gadā viņš izšķīrās ar sievu Minniju Šarpu, ar kuru laulībā bija pavadījis 10 gadus un ģimenē sagaidījis divus bērnus.

 
Foto: Everett Collection/ AKM Images/ GSI Media/ Vida Press

Dženija Gērta (Kellija, 1. - 10. sezona)

Seriālā Dženija atveidoja vienu no galvenajām sieviešu lomām - Kelliju, skolas skaistuli. Pēc dalības visās 10 sezonās viņa turpināja aktīvu aktrises karjeru, spēlējot galvenās lomas seriālos What I Like About You un Mystery Girls (kopā ar bijušo kolēģi Toriju Spelingu).

Dženija piedalījās arī šova «Dejo ar zvaigzni» piektajā sezonā, iekļūstot pat pusfinālā.

2013. gadā viņa izšķīrās no sava trīs meitu tēva un vīra Pītera Fasinelli, ar ko laulībā bija nodzīvojusi 12 gadus. 2015. gadā Gērta apprecējās ar aktieri Deividu Ābramsu; gadu iepriekš viņi bija iepazinušies «aklajā randiņā».

 
Foto: Everett Collection/ Rex Features/ Vida Press

Īans Zīrings (Stīvs, 1. - 10. sezona)

Kopš Stīva lomas atveidošanas visu sezonu garumā Īans kļuvis par realitātes šovu varoni. Arī viņš piedalījies šovā «Dejo ar zvaigzni», kā arī Celebrity Apprentice.

Iespējams, kāds viņu atpazīs Fina lomā seriālā Sharknado.

2010. gadā viņš apprecējās otrreiz ar Erinu Kristīnu Ludvigu, ar kuru laulībā dzimuši divi bērni.

 
Foto: Everett Collection/ Sipa USA/ Vida Press

Torija Spelinga (Donna, 1. - 10. sezona)

Pēc piedalīšanās tēva producētajā seriālā, atveidojot Donnas lomu, Torija filmējās situāciju komēdijā So Notorious.

Viņa filmējās arī vairākās TV filmās, piemēram, A Carol Christmas un The Mistle-Tones.

Kopīgi ar vīru Dīnu Makdermotu viņa piedalījās realitātes šovā «Torija un Dīns». Viņi apprecējās 2006. gadā. Nebija pagājis pat mēnesis, kopš Torija bija šķīrusies no iepriekšējā vīra Čārlija Šaniana. Torijai un Dīnam ir pieci kopīgi bērni.

Torija ir uzrakstījusi arī dažus romānus, tostarp New York Times bestselleru Stori Telling.

 
Foto: Everett Collection/ Sipa USA/ Vida Press

Braiens Ostins Grīns (Deivids, 1. - 10. sezona)

Braiens seriālā atveidoja Deividu. Pēc piedalīšanās visās sezonās aktieris aktīvi filmējās gandrīz katrā TV raidījumā un filmā, sarakstā ietilpst tādi nosaukumi kā The Twilight Zone, Smallville, Terminator: Sarah Connor Chronicles, Desperate Housewives u.c.

2004. gadā viņš sāka attiecības ar filmas Transformers zvaigzni Meganu Foksu. Viņi apprecējās 2010. gadā. Pāris izšķīrās 2015. gadā, bet pēc gada atkal jau bija kopā. Braienam un Meganai ir trīs bērni. Viņam ir arī kopīgs bērns ar bijušo seriāla aktrisi Vanesu Marsilu.

 
Foto: Everett Collection/ Sipa USA/ Vida Press

Gabriela Karterisa (Andrea, 1. - 5. sezona, viešņa 6., 8., 10. sezonā)

Gabrielai bija 29 gadi, kad seriālā viņa atveidoja sešpadsmitgadīgo Andreu. Seriālā aktrise pārstāja filmēties 1995. gadā, lai vadītu savu sarunu šovu «Gabriela», bet periodiski tajā parādījās atlikušajās dažās sezonās.

2013. gadā aktrise tika ievēlēta par SAG-AFTRA (Ekrāna aktieru ģildes un Amerikas Televīzijas un Radio mākslinieku federācijas) izpilddirektora vietnieci. Savukārt 2016. gadā viņa tika izraudzīta jau par SAG-AFTRA prezidenti.

Kopš 1992. gada Gabriela ir precējusies ar biržas mākleri Čārlzu Aizeku, un viņiem ir divi bērni.

 
Foto: Everett Collection/ Rex Features/ Vida Press

Tifānija Ambera Tīsena (Valērija, 5. - 9. sezona, viešņa 10. sezonā)

Gadu pēc tam, kad bija beigusi filmēties jauniešu iemīļotajā seriālā «Glābējzvans», atveidojot Kelliju, Tifānija pievienojās «Beverlihilsa 90210» komandai, lai spēlētu Valērijas lomu. Ir piedalījusies arī daudzos citos seriālos, piemēram, What About Brian, Two Guys, A Girl and a Pizza Place u.c.

2015. gadā viņa sāka saimniekot kulinārijas šovā Dinner at Tiffani's. 2016. gadā filmējās situāciju komēdijā Alex & Katie.

2005. gadā Tifānija apprecējās ar aktieri Breidiju Smitu, viņiem ir divi kopīgi bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu