Sobčaka par debašu strīdu ar Žirinovski: «Nācās opīti viegli apslacīt ar aukstu ūdeni»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Krievijas prezidenta amata kandidātu debatēs telekanāla «Rossija 1» tiešajā ēterā gāja karsti. Vladimirs Žirinovskis - viens no astoņiem cilvēkiem, kuru vārdi būs atrodami uz biļeteniem 18.martā gaidāmajās vēlēšanās - pārraides laikā rupji apvainoja savu sāncensi, televīzijas personību Kseniju Sobčaku. Viņa uz to atbildēja, aplejot Žirinovski ar ūdeni, bet pēc tam savu rīcību paskaidroja sociālajos tīklos.

Sobčaka, kura ir vienīgā sieviešu dzimuma pretendente uz Krievijas prezidenta amatu, sociālajā tīklā «Instagram» neilgi pēc debašu noslēguma publicēja video, kurā Žirinovskis viņu nikni lamā. Televīzijā pārraidīto debašu laikā liberāldemokrātu kandidāts Žirinovskis Sobčaku nosauca par «pretīgo kuci», kā arī nodēvēja viņu par muļķi un pieprasīja, lai viņa aizveras.

«Man pat nācās viegli apslacīt opīti ar aukstu ūdeni, lai apturētu uzbrukumu, citādi nabadziņš uzreiz pārgāja pie rupjībām. Droši vien no malas izskatījās bēdīgi. Bet, ja nedaudz apdomā notikušo, kļūst vēl bēdīgāk,» raksta «Pilsoniskās iniciatīvas» izvirzītā Sobčaka.

Нахожусь под ярким впечатлением телеэфира с Владимиром Вольфовичем Жириновским. Мне даже пришлось слегка спрыснуть дедушку холодной водой, чтобы купировать приступ, а то бедняга прямо зашелся в сквернословии. Наверное, со стороны это выглядело грустно. А если чуточку обдумать происшедшее, становится еще грустнее. В 90-х, когда Жириновский вскарабкался на политическую сцену, казалось, что это не такое уж страшное зло: у страны все впереди, и уж одного клоуна и хама мы как-нибудь выдержим. Прошло четверть века, а ничего нового, кроме клоуна и хама, – правда, сильно постаревшего – с нами не произошло. И сегодня он продолжает играть эту унылую роль ,только для того,чтобы остальным кандидатам было сложно говорить о действительно важных вещах. Его специально держат на любых выборах президента как заградотряд,который все превращает в цирк и нелепость. Все это очень и очень грустно на самом деле...:( #женщинывместе

A post shared by Ксения Собчак (@xenia_sobchak) on

Sobčaka norāda, ka pēc Žirinovska uznākšanas uz politiskās skatuves 90. gados viņš neesot uzskatīts par «briesmīgu ļaunumu». «Vienu klaunu un rupekli kaut kā pārcietīsim,» viņa raksturo toreizējo noskaņojumu.

Taču pēc ceturtdaļgadsimta nekas neesot mainījies, raksta Sobčaka. «Tagad viņš turpina spēlēt šo lomu tikai tāpēc, lai pārējiem kandidātiem būtu grūti runāt par lietām, kas patiešām ir svarīgas. Viņu speciāli tur katrās prezidenta vēlēšanās, lai viņš to visu pārvērš cirkā un absurdā. Tas viss patiesībā ir ļoti, ļoti skumji,» uzsver Sobčaka.

Sobčakas vīrs Maksims Vitorgans pēc notikušā nodēvēja Žirinovski par «slimu cilvēku», vēsta portāls «Lenta.ru».

Valsts aizsardzības jautājumiem veltītajās debatēs piedalījās septiņi no astoņiem prezidenta amata kandidātiem, atskaitot pašreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Laikraksts «Vedomosti» ziņo, ka Sobčaka, Žirinovskis un Pāvels Grudiņins gatavojoties turpmākajās televīzijas debatēs sarunāties viens ar otru un izjaukt ierasto kārtību, kad debašu vadītājs pēc kārtas ļauj kandidātiem izteikties par kādu jautājumu. «Likums nosaka, ka neviens kanāls nedrīkst izgriezt ne sekundi (..), tāpēc, ja kandidāti ir tā sarunājuši savā starpā, viņi var mainīt formātu un pat uzdot viens otram jautājumus. Ja viņi kopā oponēs vadītājam, viņam nebūs nekādu izredžu,» izdevumam sacīja Sobčakas kampaņas vadītājs Timurs Vaļejevs.

Komunistiskās partijas kandidāts Grudiņins tikmēr sūdzas, ka viņa elektorātu interesējošās tēmas debatēs tiekot ignorētas. Viņa vēlētājus visvairāk interesē nevis ēterā apspriestie iekšpolitikas jautājumi, bet gan tas, kā cīnīties ar nabadzību, viņš uzsver.

Par spīti tam, ka Krievijas vēlēšanās ir izvirzīti vairāki kandidāti, notiek vēlēšanu kampaņas un debates, tikai retais šaubās, ka tajās uz vēl vienu termiņu tiks pārvēlēts Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu