Slavenas mammas, kuras laidušas pasaulē bērnus pēc 40

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Startraks Photo/ Sipa USA/ Splash/ Vida Press

Sievietei viena no sūtībām nenoliedzami ir būt par māti – audzināt, lolot un palaist bērnu dzīvē ar tām labākajām vērtībām. Ja esi karjeriste, tad, iespējams, šādam solim – kļūt par mammu - nobriedīsi vēlāk nekā citas sievietes. Protams, ne vienmēr par iemeslu, lai laistu pasaulē bērniņu vēlākā vecumā, ir karjera, tas var būt arī īstais laiks sajūtu ziņā, kā arī ilgi gaidīts īstais cilvēks, ar ko kopā veidot ģimeni. Harpersbazaar.com apkopoja slavenas sievietes, kas kļuvušas par māmiņām, pārkāpjot 40 gadu slieksni.

 
Foto: AKM Images / GSI Media/ Vida Press

Nikola Kidmena

The Big Little Lies zvaigzne ir bijusi ļoti atklāta par savu cīņu ar neauglību. Aktrise ir precējusies divreiz – pirmoreiz ar aktieri Tomu Krūzu, šobrīd ar dziedātāju Kītu Urbanu. Pirmajā laulībā Kidmena piedzīvoja ārpusdzemdes grūtniecību, kas bija par iemeslu pāra lēmumam par labu adopcijai. Viņi savā ģimenē pieņēma puisīti Konoru un meitenīti Izabellu. Vēlāk Nikola piedzīvoja spontāno abortu.

Kad Kidmena apprecējās ar Urbanu, viņa nevarēja pat iedomāties, ka 2008. gadā 41 gada vecumā dzemdēs savu bioloģisko bērnu – meitu Sandeju Rouzu. Viņa gan nav atklājusi, vai izmantojusi mākslīgo apaugļošanu, bet 2012. gada intervijā žurnālam «Who» Kidmena teica, ka ir darījusi visu iespējamo, lai paliktu stāvoklī.

Trīs gadus vēlāk Nikola un Kīts savā ģimenē sagaidīja viņu otro bioloģisko bērnu – meitu Keitu Margaretu, kuras ienākšanai pasaulē izmantoja surogātmātes palīdzību.

 
Foto: AFP/ Scanpix

Sjūzena Sarandona

Sarandona dzemdēja savu pirmo bērnu – meitu Evu Amuri 1985. gadā, esot attiecībās ar itāļu režisoru Franko Amuri. Dažus gadus vēlāk Sarandona dzemdēja divus dēlus – Džeku un Mailzu, attiecīgi 42 un 45 gadu vecumā, esot attiecībās ar Timu Robinsu.

Par lēmumu tik vēlu kļūt par māti Sarandona saka, ka ārsti bija paziņojuši, ka viņa nekad nekļūs par māti. «Tas bija brīnums, ka paliku stāvoklī, tāpēc nevarēju ignorēt šo faktu.»

 
Foto: Splash/ Vida Press

Selma Haijeka

«Domāju, ka man būs nepieciešama palīdzība, lai paliktu stāvoklī, bet tomēr nevajadzēja,» sacīja Selma Haijeka pēc tam, kad 41 gada vecumā piedzima viņas meita Valentīna. Kādā 2009. gada intervijā Haijeka pastāstīja, ka grūtniecība bijusi sarežģīta, tomēr šos 9 mēnešus ne pret ko nemainītu. Pēc Selmas domām, viņa ir labāka māte tieši šādā vecumā.

 
Foto: AKM Images / GSI Media/ Vida Press

Džīna Deivisa

«Oskaru» ieguvusī aktrise savus trīs bērnus pasaulē laida pēc 40 gadu sliekšņa. 2002. gadā 46 gadu vecumā viņai piedzima meita Elīze, bet dvīņu puikas Kians un Kaīss pasaulē nāca divus gadus vēlāk.

Kādā intervijā 2006. gadā Deivisa sacīja: «Tobrīd, kad piedzima bērni, es biju par 100 procentiem pārliecināta, ka esmu labāks vecāks, nekā būtu bijusi pirms 5 gadiem, nemaz nerunājot par 10 vai 20 gadu senu pagātni. Esmu droša, ka ir daudz jaunāku cilvēku, kuriem viss par vecāku būšanu ir kļuvis daudz ātrāk skaidrs nekā man, bet uzskatu, ka esmu kļuvusi par māti ar īsto cilvēku, īstajā laikā.»

 
Foto: Sipa USA/ Vida Press

Selīna Diona

Pēc vairākām neveiksmīgām mākslīgajām apaugļošanām Selīna Diona 42 gadu vecumā dāvāja dzīvību dvīņu puikām Edijam un Nelsonam. Arī ar pirmā bērna ieņemšanu viņai negāja viegli, pēc sešu gadu pūliņiem nācās izmantot auglības speciālista palīdzību. Rezultātā viņai piedzima dēls Renē Čārlzs.

 
Foto: AKM Images / GSI Media/ Vida Press

Kima Beisindžere

Kimas Beisindžeres un bijušā vīra Aleka Boldvina vienīgā meita Airlenda piedzima 1995. gadā, kad Kima bija 41 gadu veca. Pāris izšķīrās piecus gadus pēc meitas dzimšanas. Diemžēl šķiršanās un cīņa par bērna aizbildniecību bija publiska un skarba.

 
Foto: Startraks Photo/ Vida Press

Helēna Hanta

Filmas «The Mad About You» aktrise bija 40 gadu veca, kad pasaulē laida meitu Makenu Lī 2003. gadā. Arī Hantai ir bijušas problēmas ar neauglību: «Ļoti ilgu laiku mēģināju palikt stāvoklī, bet tas vienkārši nenotika. Grūtniecība kļuva par manu lielāko vēlmi un izaicinājumu dzīvē. Nolēmām ar draugu vēl reizi mēģināt, un, ja tas nebūtu izdevies, tad mēs būtu adoptējuši bērnu. Bet tad 2003. gadā es paliku stāvoklī.»

 
Foto: Startraks Photo/ Vida Press

Merila Strīpa

«Oskaru» ieguvušajai aktrisei ir četri bērni, no kuriem jaunāko viņa laida pasaulē 1991. gadā, neilgi pirms 42 gadu jubilejas. Bet, tā kā Merila Strīpa nekad publiski nav apspriedusi grūtniecību pēc 40, tad nav zināms, vai tas viņai sagādājis jebkādas grūtības.

 
Foto: AKM Images / GSI Media/ Vida Press

Uma Tūrmane

Umas Tūrmanes trešais bērns - meita Altalune viņai piedzima 42 gadu vecumā, tobrīd viņa bija attiecībās ar Arpadu Busonu. Diemžēl pāris četrus gadus pēc meitas dzimšanas izšķīrās. Šķiršanās process bija nepatīkams, arī cīņa par aizbildniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu