Kāpēc lidmašīnās ir bīstami vilkt nost apavus?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter/@TravelLeisure

Ja tu mēdz bieži lidot, tad tev noteikti ir zināms, ka pastāv daži interesanti cilvēku tipi, kas jau lidmašīnas pacelšanās laikā bez kautrēšanās mēdz atbrīvot savas pēdas no apavu gūsta. Tomēr, kā atklāj bijusī stjuarte, tā nemaz nav laba ideja.

Kā izdevumam «Quora» stāstīja stjuarte, ja lidmašīnai kaut kas notiek un ir jāveic avārijas nosēšanās, apavi kājās var būt visai noderīga lieta. Tiesa, šo aspektu nekad neiekļauj drošības instrukcijās.

Lidmašīnas avārijas laikā var gadīties, ka uz salona grīdas un ārpus lidmašīnas mētāsies dažādas kailām pēdām bīstamas lietas, piemēram, stikla lauskas, tāpēc bez apaviem izkļūšana no lidaparāta varētu būt visai sāpīga. Iedomājies, ka tev ātri jāskrien uz lidmašīnas izeju pa stikla lausku un metāla šķēpeļu kaudzēm. Diezgan nepatīkams scenārijs, vai ne?

Turklāt laiks lidmašīnas avārijas laikā ir visai nozīmīgs faktors. Diez vai basām kājām tu varēsi veikli izkļūt no lidmašīnas un glābt savu dzīvību.

Tāpēc nākamreiz, kad dodies lidojumā, atstāj kurpes kājās pat tad, ja tas ir neērti. Nepieciešamības gadījumā vari uzvilkt kādas čības, ja nespēj visu ceļu nosēdēt kurpēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu