Zvērinātie Īrijas tiesā atzīst Jaunmaizi par vainīgu mājokļa biedrenes pašnāvības inscenēšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Īrijas Centrālās krimināltiesas prāvā zvērinātie atzinuši Latvijas pilsoni Egitu Jaunmaizi par vainīgu viņas mājokļa biedrenes - liepājnieces Antras Ozoliņas - pašnāvības inscenēšanā, vēsta laikraksts «The Irish Times». To viņa darīja, lai novērstu likumsargu uzmanību no viņas partnera, kurš Ozoliņu nožņaudza.

34 gadus vecā Jaunmaize tiesā atzina, ka esot ap mirušās Ozoliņas kaklu aplikusi zilu virvi, tādējādi imitējot pašnāvību. Ozoliņa nomira 2014.gada 27. vai 28.jūnijā mājā Kilnalekā, ko viņa dalīja ar Jaunmaizi un viņas toreizējo partneri.

Taču Jaunmaize noliedza vainu izvirzītajā apsūdzībā par mēģinājumiem aizturēt vai tiesāt slepkavu. Viņa teica, ka esot pildījusi sava toreizējā dzīvesbiedra prasību bailēs par savu dzīvību.

Jaunmaizes advokāts sacīja, ka sieviete esot «vainīga pie tā, ka bija attiecībās ar sliktu vīrieti, un vainīga pie tā, ka pēc tam pie viņa atgriezās».

Taču viņš lūdza zvērinātos padomāt, kā viņi paši būtu rīkojušies, ja nonāktu tādā situācijā.

Zvērināto apspriešanās ilga nepilnas četras stundas. Zvērināto lēmums, ka Jaunmaize ir vainīga, bija gandrīz vienprātīgs - 11 balsis pret vienu.

Sprieduma nolasīšana gaidāma 26.februārī.

Jaunmaizes partnerim Romanam Ponomarcukam apsūdzība netika uzrādīta, jo dažas nedēļas pēc Ozoliņas nāves viņš iekļuva satiksmes negadījumā, bēgot no policijas, un guva smagus smadzeņu savainojumus un atrodas nespējīgā stāvoklī. Viņš patlaban atrodas aprūpes klīnikā.

Tiesā izskanējis, ka 31 gadu vecais vīrietis esot neonacists un Latvijā ticis tiesāts par rasistiski motivētiem noziegumiem. Viņš iepriekš notiesāts arī par laupīšanām - vienreiz piedraudot ar šaujamieroci un divas reizes piedraudot ar nazi.

Izmeklētājs Centrālajā krimināltiesā skaidroja, ka vīrietis nevar stāties tiesas priekšā kāda incidenta dēļ, kas notika Longfordā 2014.gada 29.oktobrī - četrus mēnešus pēc Ozoliņas nāves.

Viņš un vēl viens vīrietis esot nolaupījuši kādu sievieti un, draudot ar nazi, centušies no viņas izspiest naudu. Incidents noveda pie policijas pakaļdzīšanās, kuras laikā avarēja abu vīriešu auto. Aizdomās par Ozoliņas slepkavību turētais vīrietis izkāpa no auto un metās bēgt, taču viņu notrieca kāds garāmbraucošs automobilis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu