Eksperts: Kučinska paveiktais kopumā vērtējams pozitīvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) divu gadu laikā paveiktais kopumā vērtējams pozitīvi, atzina Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors Ojārs Skudra, izceļot valdības spēju realizēt reformas un saglabāt stabilas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju.

Viņš skaidroja, ka apsveicama bijusi Kučinska spēja saglabāt koalīcijas valdību, jo iespējas un vēlmes kaut ko mainīt valdības sastāvā gan valdības partijās, gan ārpus tām esošajās grupās ir bijušas lielas. Skudra vērsa uzmanību, ka premjers ir spējis pierādīt to, ka valdība ir ne tikai dzīvotspējīga, bet var arī kaut ko paveikt.

«Par spīti tam, ka par daudzām lietām mediji raksta negatīvi - veselības, izglītības un nodokļu reformu sakarā notiek praktiska rīcība, kas ir vēl viens pluss. Vienlaikus ir pilnīgi skaidrs, ka neviena no šīm trim reformām netiks pabeigta šogad līdz vēlēšanām, un vēlēšanu kampaņas laikā nekāda virzība pilnīgi noteikti nenotiks. Atliek cerēt, ka nākamā valdība turpinās šīs reformas, un darāmā ir ļoti daudz,» pārliecināts profesors.

Pēc Skudras domām, Kučinskim kā plusu var piedēvēt arī to, ka ir izdevies saglabāt vairāk vai mazāk stabilas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju, lai gan šķitis, ka attiecības drīzāk varētu pasliktināties. Tas, ka attiecības ar šīm valstīm nav dramatiski mainījušās uz slikto pusi, ir saistīts ar tranzītbiznesa interesēm, pieļauj eksperts, piebilstot - tas gan nenozīmē, ka nav gaidāma Krievijas iejaukšanās Saeimas vēlēšanu kampaņā.

Kā pozitīvu lietu Skudra minēja arī 2% no iekšzemes kopprodukta atvēlēšanu aizsardzībai, savukārt kā Kučinska un visas valdības mīnusu politologs minēja to, ka nav apturēta ekonomiskā emigrācija uz Rietumeiropu, atzīstot, ka to gan ir ļoti grūti paveikt īsā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu