Īrijas tiesā liecinieks stāsta par Jaunmaizes dīvaino izturēšanos pēc mājokļa biedrenes nāves

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Īrijā turpinās Latvijas pilsones Egitas Jaunmaizes tiesāšana par mājokļa biedrenes pašnāvības inscenēšanu, lai novērstu policijas uzmanību no slepkavības fakta. Trešdien Centrālajā krimināltiesā liecību sniedza 21 gadu vecais Gunārs Asiķis, kurš aprakstīja Jaunmaizes un viņas dzīvesbiedra dīvaino izturēšanos pēc liepājnieces Antras Ozoliņas nāves 2014.gada jūnijā, vēsta Īrijas portāls «Independent.ie».

Ozoliņa mira 2014. gada 27. vai 28. jūnijā mājā Kilnalekā, ko viņa dalīja ar Jaunmaizi un viņas toreizējo partneri Ponomarkusu.

34 gadus vecajai Jaunmaizei izvirzīta apsūdzība par mēģinājumu kavēt Ponomarkusa aizturēšanu vai kriminālvajāšanu, zinot vai domājot, ka viņš nogalinājis Ozoliņu. Jaunmaize ap nogalinātās sievietes kaklu aplika zilu neilona virvi, liekot notikušajam izskatīties pēc pašnāvības. Jaunmaize savu vainu noliedz.

Asiķis tiesā norādīja, ka esot ar māti un māsu dzīvojis Kilnalekā. Viņa māte bija Jaunmaizes kolēģe sēņu audzētavā.

Asiķis teica, ka piektdien, 2014.gada 27.jūnijā, Jaunmaize un kāds vīrietis (domājams, Ponomarkuss) esot ieradušies viņa mājā, kur lietojuši alkoholu un strīdējušies. Dodoties prom, Jaunmaize esot bijusi tik smagā reibumā, ka tik tikko varējusi nostāvēt kājās, bet vīrietis, lai arī pamatīgi iereibis, vismaz esot spējis paiet.

Nākamajā dienā ap plkst.8.00 pāris atgriezās mājā, kur dzīvoja Asiķa ģimene. Vīrietis esot paziņojis, ka Ozoliņa pakārusies, taču lūdzis par to neziņot policijai. Asiķis Jaunmaizes un viņas pavadoņa izturēšanos raksturoja kā dīvainu.

Pāris Asiķim stāstīja, ka iepriekšējā naktī esot lietojuši alkoholu kopā ar Ozoliņu. Kad Jaunmaize pamodusies, viņa ieraudzījusi no Ozoliņas guļamistabas nākam gaismu. Iegājusi tur, viņa esot ar guļamistabu savienotajā vannas istabā ieraudzījusi Ozoliņas līķi ar virvi ap kaklu, Jaunmaizes stāstīto atreferē Asiķis.

Sestdienas rītā pāris esot strīdējies un vismaz trīs reizes izgājuši no istabas, lai aprunātos zem četrām acīm. Asiķim tas likās aizdomīgi, viņš atklāja tiesā.

Asiķis vēlāk pavadīja Jaunmaizi uz policijas iecirkni, lai iztulkotu viņas teikto likumsargiem, taču vīrietis līdzi nedevās. Asiķis stāstīja, ka esot baidījies no vīrieša un bažījies, ka Jaunmaizes partneris varētu nodarīt ko sliktu viņa ģimenei. Asiķis atzina, ka viņa pirmā policijai sniegtā liecība esot bijusi nepatiesa, jo vīrietis esot gaidījis «ārpusē», norāda «Independent.ie».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu