LRA paziņo, ka nesadarbosies ar «Vienotību», gatavojoties Saeimas vēlēšanām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ar mērķi izbeigt spekulācijas Latvijas Reģionu apvienība (LRA) Pārstāvju sapulcē nolēmusi nesadarboties ar partiju «Vienotība» un neveidot kopīgu sarakstu, gatavojoties 13.Saeimas vēlēšanām.

Kā informēja politiskā spēka pārstāvis Valdis Verners, LRA jau iepriekš pieņēma lēmumu, ka 13.Saeimas vēlēšanās apvienība startēs ar savu sarakstu.

Oficiāls partijas paziņojums attiecībā uz partiju «Vienotība» tika pieņemts, lai izbeigtu vairākkārt mediju telpā izskanējušās spekulācijas saistībā ar abu partiju kopīgā saraksta veidošanu 13.Saeimas vēlēšanām, pavēstīja politiskajā spēkā.

«LRA pārstāvju sapulce izlēma nesadarboties ar partiju «Vienotība«. Abu politisko partiju mērķi un redzējums attiecībā uz Latvijas nākotni ir atšķirīgs, turklāt LRA ir pieņemts lēmums par to, ka partiju apvienība veidos savu patstāvīgu sarakstu - kopīgi ar tās sadarbības partneriem,» norāda LRA Pārstāvju sapulces priekšsēdētājs Guntis Gladkins.

LRA sarakstu veidojas ar sadarbības partneriem jeb biedrībām «Sabiedrība Centriskai Politikai» (SCP), «Latgales spēks» un «Liepājniekiem». LRA apvieno spēkus ar līdzīgi domājošām partijām un biedrībām, lai izveidotu spēcīgu, centriski un eiropeiski orientētu, Latvijas novados plaši pārstāvētu politisku apvienību.

LRA pārstāvju sapulce ir partiju apvienības augstākā lēmējinstitūcija, kurā ietilpst seši LRA veidojošo partiju - «Reģionu alianse» un «Vidzemes partija» - pārstāvji Gladkins, Andrejs Ence, Leons Līdums, Dagnis Straubergs, Dainis Liepiņš un Vents Armands Krauklis.

Par kopīgu startu nākamajās Saeimas vēlēšanās LRA ir noslēgusi sadarbības līgumus ar 12.Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna vadīto politisko organizāciju SCP, 12.Saeimas deputāta Jura Viļuma pārstāvēto biedrību "Latgales spēks» un Liepājas domes deputāta Jāņa Vilnīša pārstāvēto biedrību "Liepājniekiem", kā arī turpinās sarunas ar citiem reģionālajiem politiskajiem spēkiem, pavēstīja Verners.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu